Wijn leren proeven
Wijn leren proeven

Startdatum(s) Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?
In detail
Om echt van wijn te kunnen genieten leer je in deze cursus te 'proeven'.
Onder proeven verstaan we het waarnemen met onze ogen (kleur, helderheid,..), neus (geur) en uiteraard met onze mond (smaak). Je leert de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna dompelen we je onder in de typische smaakonderdelen van de wijn (ingrediënten, structuur, afdronk,..) en leer je deze al doende (h)erkennen.
Uiteraard wordt elk stukje theorie overvloedig getoetst aan de praktijk door tijdens de cursus wijnen van allerlei origines, soorten, kwaliteiten en genres te degusteren. Ook de diverse druivensoorten worden aangehaald en hun typische kenmerken (smaak, geur, kleur) in de wijntoepassingen.
Voor horeca-opleidingen kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen. (zie verkoopvoorwaarden)
Iedere (aankomende) voedingsprofessional die meer kennis wil opdoen over wijn. Na deze opleiding heb je de mogelijkheid om je nog verder te verdiepen in wijn, dit in het traject sommelier.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?- Inleiding: zintuigen, elementaire degustatietechnieken, omgevingsfactoren
- Gustatieve fase: proces wijn maken en druivenrassen
- Proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren
- Wijn en gerecht
- Degustatie van schuimwijn
Na deze opleiding heb je de mogelijkheid om je nog verder te verdiepen in wijn, dit in het traject sommelier.
Samenstelling prijs
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.