Koffiebrander - Uitbater van een koffiebar

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Koffiebrander - Uitbater van een koffiebar

Van groen boontje tot gebrande vakspecialist! Ben je gepassioneerd door koffie en wil je je specialiseren tot uitbater van een hippe koffiebar en ook je eigen koffie leren branden? Volgde je al enkele barista-opleidingen en wil je meer? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding want de plaatsen zijn beperkt!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Leer in 1 cursusjaar de knepen van het koffievak en beschik over de nodige beroepskennis en toegepaste bedrijfskunde om van je koffiezaak een waar succes te maken. Het doel van de opleiding is het zelfstandig kunnen runnen van een eigen espressobar of het kunnen runnen van een koffiebranderij.

Iedereen met ambities in de horeca sector, of personen die reeds werkzaam zijn in de horeca en zich willen verdiepen in koffie.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Module Basis koffie (20u)

  • Basis koffie
  • Koffiegeschiedenis
  • Continenten en landen waar koffie geteeld wordt

Module Koffiebranden (32u)

  • Koffieproductie en distributie
  • Koffiebranden

Barista basics (20u)

  • Zetmethodes
  • Espresso
  • Invloed van ingrediënten op koffie
  • Basistechnieken van melkbewerking

Uitbaten van een koffiebar (20u)

  • Infrastructuur en uitrusting van de koffiebar
  • Commercieel beleid

Enkele lessen gaan door op verplaatsing bij een professionele koffiebranderij te Beringen.

Eén van de lessen is een bedrijfsbezoek, mogelijk gaat dit overdag door.

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Leer je ook het afstellen van de koffiemolen?
Je leert het correct gebruik van de koffiebrander en maalmachine alsook het correct instellen van het koffieapparaat.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.