Over SyntraPXL

SyntraPXL organiseert praktijkgerichte opleidingen voor iedereen die ondernemend is en zich verder wil ontplooien. Je kennis bijschaven, een nieuw beroep leren, een gerichte bedrijfsopleiding of opleiding op maat... het kan bij SyntraPXL. Dit voor elke sector, niet alleen 's avonds, maar ook overdag. Er zijn 5 campussen in Limburg: in Genk, Hasselt, Pelt, Maaseik en Westerlo.

Praktijkgerichtheid staat centraal bij SyntraPXL. De docenten zijn onze troef! Zij zijn bedrijfsmensen die hun ervaring en kennis rechtstreeks naar de cursist brengen. Na de opleiding ben je klaargestoomd voor het bedrijfsleven.

Met meer dan 100 vaste medewerkers en een gespecialiseerd netwerk van meer dan 1200 docenten zijn we een toonaangevende organisatie binnen het Limburgse opleidingslandschap.

Missie, strategische doelstelling en waarden

De missie van SyntraPXL is individuen en organisaties professioneel versterken door aanbod- en vraaggerichte opleiding en begeleiding aan te bieden, met meer en beter ondernemen als doel.

De strategische doelstelling is meer professioneel ondernemen. Dit zowel voor de eigen organisaties als voor de markt.

De waarden die SyntraPXL hierbij hanteert zijn:

  • klantgericht professionalisme
  • open communicatie en samenwerken
  • ondernemend en creatief
  • kostenbewust

Werken bij SyntraPXL

SyntraPXL is voortdurend op zoek naar nieuwe docenten. Als onze openstaande jobs staan op de vacaturepagina.

Projecten

Projecten maken een integraal deel uit van de werking van SyntraPXL. In samenwerking met een heel aantal partners en met middelen van diverse subsidieverstrekkers ontwikkelen we projecten die een reële impact hebben. Bekijk hier het overzicht van actuele projecten en resultaten.

Kwaliteitsbeleid

Om de kwaliteit te waarborgen wordt elke cursist minstens eenmaal per jaar bevraagd over de kwaliteit van de opleidingen. De enquêtes worden anoniem en digitaal afgenomen. De bekomen gegevens dienen als basis voor snelle en/of structurele acties en maatregelen. De gegevens over de klantentevredenheid dient SyntraPXL tevens over te maken aan de subsidiërende overheid. 

SyntraPXL voert een actief beleid inzake integrale kwaliteitszorg. SyntraPXL is de trotse houder van het ISO 9001:2015 certificaat.

 

ISO-gecertificeerd

Met de blik op de toekomst, denkt SyntraPXL actief na over interne en externe risico’s en willen we onze sterktes goed uitspelen en onze zwaktes doelgericht aanpakken. ISO 9001 zet daarbij de lijnen uit.

SyntraPXL is officieel houder van het ISO 9001-certificaat. ISO 9001 is een internationaal erkende norm die alle expertise en knowhow rond kwaliteitsmanagement van de laatste decennia in één document bundelt. De ISO-norm is een maatstaf voor transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit binnen een organisatie.

Het behalen van de ISO 9001-norm houdt in dat je als organisatie je interne werking beschrijft, analyseert, meet en continu verbetert. Hierdoor begrijpen alle medewerkers en belanghebbenden beter wat hun rol is en hoe ze bijdragen aan het succes van de organisatie, wat dan weer het interne kwaliteitsbewustzijn verhoogt. 

SyntraPXL is diepgaand geauditeerd en gecertificeerd in overeenstemming met de vereisten van ISO 9001:2015. Dit certificaat is geldig van 15/07/2019 tot 14/07/2022 en blijft geldig op basis van gunstige opvolgingsaudits.

SYNTRUM

SyntraPXL maakt deel uit van SYNTRUM, de nieuwe koepelorganisatie die het netwerk van 5 SYNTRA vzw’s verbindt, goed voor 5 opleidingscentra en in totaal 24 campussen.

Het SYNTRA-team van docenten en coaches uit het werkveld zorgt in elk van de 5 SYNTRA voor meer en beter ondernemen. Zij stimuleren de competenties én de goesting van (kandidaat-)ondernemers en hun ondernemende medewerkers.

BTW-Nr.: BE 409.773.728

IBAN: BE83 4517 6050 7115

BIC: BIC KREDBEBB