Eddy Debauve
Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Nieuws

SyntraPXL-docent Dirk Noben maakt 100% groene batterijeninstallatie op T2-campus in Genk

De innovatieve T2-campus in Genk is een pareltje rijker. Docent en technisch adviseur Dirk Noben bouwde er deze indrukwekkende batterijeninstallatie. De installatie is niet alleen leerrijk, maar ook 100% groen én circulair. De energie voor al deze batterijen komt immers uit de zonnepanelen op het dak van de T2-campus.

Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven

Toegegeven: de lente lijkt soms nog ver weg. Gelukkig zijn er naast een stralend zonnetje nog andere manieren om in de voorjaarsstemming te geraken. Je inschrijven voor een van deze tien opleidingen, bijvoorbeeld!

Artikel

De wondere wereld van Arduino

Arduino: het klinkt als een romantisch stadje in de Toscaanse heuvels. Toch is de enige link met Italië het feit dat dit mini-computertje daar is uitgevonden. Wikipedia omschrijft Arduino als een open source elektronisch platform waarmee je eenvoudig elektronica kan programmeren. Wij gaan in deze blogpost wat dieper op de mogelijkheden in. Van pure fun tot professioneel gebruik: dit kan je met een Arduino!

sso wijzigingen syntrapxl
Nieuws

Veilig en vereenvoudigd: de overgang naar SSO bij SyntraPXL

extra parking
Nieuws

Extra parking aan SyntraPXL-campus in Hasselt

Artikel

10 opleidingen waarmee jij in 2024 zeker bent van een job

Elk jaar stelt de VDAB een lijst samen van knelpuntberoepen. Dat zijn beroepen waarvoor de vacatures maar moeilijk ingevuld geraken. Dit jaar prijken er vooral veel technische beroepen op de lijst, maar ook in andere sectoren is er een tekort aan goed opgeleid personeel. Met deze tien boeiende opleidingen vind jij binnen no time een job!

Artikel

Crypto voor beginners: zo zit het in elkaar

Voor velen is crypto een onbekende wereld die ze liever links laten liggen. Want wat ís crypto eigenlijk? En is het nog wel de moeite om erin te investeren? Op die laatste vraag antwoordt crypto-experte Anne Swers alvast volmondig ‘ja’! Deze docente van de opleiding ‘Crypto voor beginners’ neemt ons mee voor een eerste kennismaking.

Artikel

En … actie! Zo maak je een stop-motionfilm @T2

Wie de deur van lokaal 1.32 op de T2-campus opent, stapt binnen in de wondere wereld van Marie-Hélène Van Thuyne. Deze 24-jarige RITCS-studente werkt er uiterst geconcentreerd aan haar masterproef: een eigen stopmotion-film van vijf minuten die belooft een waar meesterwerkje te worden.

Artikel

Nieuwe opleiding hairextensions: invisible bead techniek

Wie thuis is in de wereld van hairextensions heeft er misschien al van gehoord: de “invisible beads of IBE method”. Deze uit Amerika afkomstige haast onzichtbare techniek is in België verder uitgewerkt en gepatenteerd door Mieke Vanhaeren, een kapster met een eigen hairextension-salon en groothandel in Herk-de-Stad én sinds kort docente bij SyntraPXL!

Guinevère Engelen
Artikel

Miss Limburg volgt via duaal leren de opleiding tandprothesetechnicus bij SyntraPXL