Voltijdse dagopleidingen

Ben jij 18 of heb je voldaan aan de leerplicht en wil je graag nog even voltijds verder studeren om een beroep te leren? Dat kan! Bij SyntraPXL stomen we je in één jaar tijd klaar om jouw droomcarrière uit de grond te stampen. Je hebt hiervoor keuze uit 63 voltijdse dagopleidingen die jou voorbereiden op de arbeidsmarkt of om je eigen bedrijf te starten. Je leert dus je handen uit de mouwen te steken, want bij SyntraPXL hechten we veel belang aan praktische en technische beroepskennis. Daarom worden onze opleidingen vaak aangevuld met een leerrijke stage en rond je je opleiding af met een praktische eindproef. Ons doel is ervoor te zorgen dat jij helemaal klaar bent om aan de slag te gaan! Je zal daarom ook les krijgen van een dynamische ondernemer of een zelfstandige vakspecialist. En omdat zij nog dagelijks met hun beide voeten in de praktijk staan, weten ze perfect wat jij nodig hebt om een echte krak te worden in jouw vak.Wanneer je jonger bent dan 25 blijf je trouwens fiscaal ten laste van je ouders en blijven zij het groeipakket (het vroegere kindergeld) ontvangen

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer

Een diploma of getuigschrift op één jaar

Aan de hogeschool minstens drie, aan de universiteit vier en vaak zelfs vijf of meer ... Zoveel jaren moet je nog op de schoolbanken zitten als je kiest voor verder studeren na het middelbaar. Bij SyntraPXL korten we die tijd drastisch in. We stomen je op één jaar tijd klaar om een droomcarrière uit te bouwen. Voltijds studeren staat bij SyntraPXL gelijk aan zo'n vier dagen per week naar de les komen en thuis aan je opdrachten werken. Een opleiding aanvatten in september wil zeggen dat je tegen de zomer de juiste kennis hebt om meteen de arbeidsmarkt te veroveren of om je eigen onderneming te starten.

Als je je opleiding succesvol afrondt, ontvang je een officieel diploma of getuigschrift opgemaakt door de Vlaamse Overheid.

Leren door te doen

Kleppers van cursussen of ellenlange teksten instuderen is er bij een voltijdse dagopleiding niet bij. Dat wil niet zeggen dat je niets leert, integendeel. Je leert door zelf de handen uit de mouwen te steken. Technische beroepskennis, motivatie en attitude zijn zoveel belangrijker dan teksten vanbuiten kunnen afdreunen. Daarom zijn de lessen altijd gericht op de praktijk en zit er vaak een leerrijke stage in de opleiding vervat.

Het uiteindelijke doel is dat jij laat zien dat je klaar bent om aan de slag te gaan in jouw gekozen afstudeerrichting. Je rondt je opleiding af met een eindproef. Tijdens deze proef toon je aan je eigen docent en een deskundige buitenstaander dat jij het in je hebt om professioneel je mannetje te staan.

63 studierichtingen

Uit vrijwel alle onderzoeken en cijfers blijkt dat specifieke beroepsvaardigheden en een goeie werkattitude belangrijker zijn dan schoolse kennis. Wij weten dit al jaren. Een voltijdse dagopleiding stoomt je klaar om geld te verdienen met datgene wat je graag doet. We bieden maar liefst 63 afstudeerrichtingen aan waarvan er heel wat gericht zijn op beroepen met werkzekerheid. Check zeker onze knelpuntberoepen-pagina. Gemotiveerde SyntraPXL-cursisten zijn bijgevolg erg gewild bij bedrijven die weten waar we voor staan. Ben je zelf ondernemend? Dan zit je bij ons ook perfect op je plaats. Wij bieden jou de kennis om je na je opleiding vast te bijten als baas van je eigen bedrijf.

Docent uit de praktijk

De typische SyntraPXL-docent is geen saaie, stoffige boekenvoorlezer. Jij zal les krijgen van een dynamische ondernemer of een zelfstandige vakspecialist. Omdat onze docenten ook nog dagelijks met hun hoofdberoep bezig zijn, weten zij perfect wat jij nodig hebt om een echte krak te worden. Verwacht je dus aan een hoop inside informatie die jou toelaat een voorsprong te nemen op sommige ‘hooggeschoolden’.

Kleine klassen en nauwe begeleiding

De praktische aard van vele opleidingen laat het toe om les te geven in behoorlijk kleine klassen. Gemiddeld zitten er 14 studenten in een voltijdse dagopleiding. Dat geeft de kans aan iedereen om persoonlijke begeleiding te krijgen van de docent. Als dat nog niet genoeg blijkt te zijn, kan je als student ook nog beroep doen op onze gratis leercoach.

Schakelen naar Hogeschool PXL

Dankzij de samenwerking met Hogeschool PXL bieden we sinds 2021 ook schakelmogelijkheden voor specifieke opleidingen. Na het succesvol afronden van je voltijdse Syntra-opleiding kan je, voor bepaalde opleidingen, via een verkort traject instappen in een graduaatsopleiding en zo een diploma hoger onderwijs behalen. Bekijk hier alle schakelmogelijkheden

VIDEO: verzilver je talent

Je ontmoet ze online of in de cinema, op gevels en op spandoeken: het zilveren meisje met de vlecht uit de campagne van SyntraPXL. Zahrá Pye volgde bij SyntraPXL een voltijdse dagopleiding tot marketing- en eventmanager. Na 1 jaar had ze een diploma te pakken en kon meteen aan de slag als eventplanner bij Atelier V. Ze is terecht fier op haar diploma en haar job!

BEKIJK DE VIDEO

Taal- en leercoach

Heb jij nood aan extra ondersteuning voor of tijdens je opleiding? Kom dan vrijblijvend langs bij een van onze leercoaches. De leercoaches, Laurence en Sanne, helpen je om je manier van leren te verbeteren. Hoe maak je notities, schema’s of planningen? Heb je moeilijkheden met het berekenen van percentages of het invullen van een haalbaarheidsstudie? Voor al deze zaken en meer kan je gratis extra hulp krijgen.

CONTACTEER DE LEERCOACHES

Studiekeuzewijzer

Heb je nog geen idee wat je precies wil gaan doen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar wat wij voor jou in petto hebben? Dan is dit het moment om de studiekeuzewijzer in te vullen. Het maken van deze test kost je maximum 5 minuten. Het resultaat is een top 10 van de opleidingen die het best bij jouw antwoorden aansluiten. Vul onze gratis studiekeuzetest in, laat je verrassen door de uitkomst en ontdek welke opleidingen in jouw persoonlijke top 10 staan.

VUL DE TEST IN

Dankzij de samenwerking met Hogeschool PXL bieden we sinds 2021 ook schakelmogelijkheden voor specifieke opleidingen. Na het succesvol afronden van je voltijdse Syntra-opleiding kan je, voor bepaalde opleidingen, via een verkort traject instappen in een graduaatsopleiding en zo een diploma hoger onderwijs behalen.BEKIJK HIER ALLE SCHAKELMOGELIJKHEDEN