Cursisten brouwen eigen bier bij BRAUW

Duaal Leren ziet verdubbeling bij Syntra

Met 872 jongeren dit jaar is Duaal Leren de opleidingshype bij Syntra. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar en een trend die Syntra de komende jaren verwacht aan te houden. Sven Brouwers, onderwijsmanager, stond mee aan de wieg van dit succesverhaal “In 2016 zetten we met Syntra volop in op Duaal Leren. Nu, zes jaar later, plukken we de vruchten van deze strategische keuze en zien we zowel een kwantitatieve als een kwalitatieve groei. Een opleiding Duaal Leren is meer dan ooit hét gouden ticket tot de arbeidsmarkt!”

Peter Nijskens Peter Nijskens

Gouden toekomst voor Limburgse wijn

Met 8 gouden medailles plaatsten Limburgse wijnbouwers tijdens de jaarlijkse wedstrijd voor beste Belgische wijnen onze provincie nog eens extra op de kaart. Toch denken veel mensen niet aan druiventeelt en wijn bij Limburg. Het is net dat imago waar Peter Nijskens, eigenaar van domein ‘Gloire de Duras’, aan wil werken. Peter, wijnbouwer en oud-cursist SyntraPXL, is alvast enorm overtuigd van de kracht van Limburg als wijnstreek: “Belgische wijnen moeten zeker niet onderdoen voor buitenlandse wijnen.”

Anne Nagels

Modeontwerpster Anne Nagels herwerkt reststoffen tot kledinglijn

Textielresten en overtollige stock komen dagelijks voor in de fashion-industrie. Maar wat de ene persoon weggooit, is een bron van inspiratie voor iemand anders. Zo ook voor Anne Nagels, zij wil met haar modelabel Re°invented een statement maken tegen de ‘fast fashion’ en overschotten in de modesector. Voor haar kledinglijn zoekt ze steeds inspiratie bij reststoffen, textiel met drukfouten of kledingstukken die niet meer verkocht of gedragen kunnen worden.

Katleen De Vel

Overdag apotheker, ’s avonds stadsboer

Van je passie je beroep maken, het is voor velen een droom. Zo ook voor Katleen De Vel uit Kuringen. Momenteel staat ze vier dagen per week als verantwoordelijke in een apotheek. De rest van haar tijd spendeert ze vooral aan haar passie, bloementeelt in eigen tuin. Op dit moment is het nog een uit de hand gelopen hobby, maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Met de juiste opleidingen hoopt ze alvast haar eigen kleinschalig stadproject te kunnen waarmaken.

Sean Lahiff SyntraPXL Cursist
Sean Lahiff

SyntraPXL-cursist volgt ’s nachts les vanuit Australië

Hans Martens Glazenier

Hans volgde de langlopende opleiding Glazenier: “Niet twijfelen, gewoon doen!”

Matteo La Rosa Modeontwerper

Oud-modestudent Matteo La Rosa toont collectie op Paris Fashion Week

Van SYNTRA’s modeateliers naar Paris Fashion Week: oud-modestudent Matteo La Rosa kan het nog steeds niet geloven. Volgende maand toont hij zijn collectie op hét prestigieuze mode-event van het jaar. “Uitgenodigd worden op Paris Fashion Week is een droom die uitkomt”, glimlacht Matteo.

Zahrà Pye Marketing & event manager

Niemand kan mij tegenhouden!

Je weet niet dat je ze kent maar dat doe je wel.  Je ontmoet ze op straathoeken en kruispunten, op gevels en op spandoeken: het zilveren meisje met de vlecht op de uithangborden van SYNTRA Verzilver je talent. Haar talenten verzilveren, dat doet Zahrà Pye.  ‘Als je iets echt wil, dan lukt dat! Geloof me!’

Lars Van Rode Entrepreneur / digital marketeer

Lars Van Rode (39) gelooft in levenslang leren:"Elke dag een held zijn levert geen applaus op!"

Storytelling begint met het verhaal van een gewone mens die alle hindernissen op zijn weg uit de weg ruimt, de draak verslaat en getransformeerd terugkeert naar zijn geboortedorp, maar dan als een held. Vertel dat maar eens aan een vijfentwintigjarige jongeman waarvan de benen onder zijn lijf weggemaaid worden en die daarna acht jaar moet revalideren. Vijftien jaar later is Lars Van Rode uittredend schepen in Lummen en digital marketing consultant.

Els Lombard Verantwoordelijke kinderopvang

De meisjesdroom van Els Lombard (46): kinderdagverblijf "Biep en Lotje"

Het is woensdagnamiddag en muisstil in Biep en Lotje. Alle baby’s en peuters slapen. De twee dochters van Els en Gino blijven bescheiden achter de verzorgingsmuur en kijken naar hun mama. Els zit op een makkelijke stoel met – hoe kan het ook anders- een vijf maanden oude baby op de ene arm. Met de andere hand houdt ze zorgvuldig een flesje in de mond van het baby’tje dat haar vol vertrouwen aankijkt. Een verstilde foto.

Kevin Smeers Fietsenmaker

Kevin (35) maakte van zijn wielerpassie een beroep: "Het is thuis in de garage begonnen"