Beroepsopleidingen

Wil je eindelijk van je passie je beroep maken, jezelf volledig omscholen of ga je voor jobzekerheid binnen een knelpuntberoep? Met keuze uit meer dan 250 langlopende of ondernemersopleidingen moet dat bij SyntraPXL zeker lukken! Onze langlopende opleidingen gaan over het algemeen 's avonds of op zaterdag door. Afhankelijk van de opleiding zal je gedurende 1 à 3 jaar lessen volgen en dat 1 tot 2 avonden in de week. Wij dompelen jou dus onder in een bad vol praktische beroepskennis en zorgen ervoor dat je helemaal klaar bent om een nieuwe professionele weg in te slaan. En jouw docent? Dat is een krak in zijn vak! Hij is een echte professional, die met beide voeten in de praktijk staat en met veel toewijding zijn vakkennis en ervaring met jouw deelt. Na het beëindigen van een beroepsopleiding ontvang je een door de overheid erkend diploma of getuigschrift. 

Leer een vak

Tijdens een langlopende beroepsopleiding ga je voluit voor het onder de knie krijgen van een beroep. Daar hoort af en toe wat theorie bij, maar wij vinden het vooral belangrijk dat je praktische kennis verwerft. Je komt bij SyntraPXL niet om dikke boeken van buiten te leren, maar om concrete, praktische kennis op te doen. Dit zijn opleidingen voor kandidaat-zelfstandigen en ambitieuze werknemers die aan hun de toekomst denken!

Docenten uit het beroep

Jouw docent is een krak in zijn vak. Hij is een actieve professional die na zijn 'echte job' vakkennis komt doorgeven op SyntraPXL. De ervaring van onze lesgevers is een ongelofelijke troef voor wie écht iets wil opsteken van het beroep.

Avondschool

Deze opleidingen vinden over het algemeen 's avonds of op zaterdag plaats. Afhankelijk van de opleiding zal je gedurende 1 a 3 jaar lessen volgen met een regelmaat van 1 a 2 avonden per week. Schoolvakanties zijn trouwens ook bij ons echt vakantie.

VIDEO: verzilver je talent

Kevin Smeers volgde bij SyntraPXL een opleiding tot fietsvakhandelaar. Als fervent wielerliefhebber heeft hij van zijn passie tot zijn beroep gemaakt. Dankzij onze docenten heeft hij veel kennis opgedaan, Kevin: "De docenten die de opleiding geven zijn zelf fietsvakhandelaar en hebben een eigen fietsenwinkel. Die zitten in het vak en hebben tonnen ervaring." Hij fietst nu elke ochtend naar zijn eigen fietsenwinkel KD Bikes in hartje Hasselt.

BEKIJK DE VIDEO

Loopbaanbegeleiding

Bij SyntraPXL helpen wij jou op zoek te gaan naar jouw sterktes en de zaken die jou energie geven in je carrière. Wij geven jou een duidelijk zicht op jouw potentieel en werken samen de ideale loopbaan uit. SyntraPXL heeft als loopbaancentrum expertise in meerdere soorten loopbaanvragen. Meestal wordt de KernTalentenmethode gebruikt als startpunt van de loopbaanbegeleiding. Een volledige blauwdruk van jouw potentieel kan je krijgen via een loopbaancheque van €40. 

STEL JE LOOPBAANVRAAG