De woelige weg van Patrick De Wachter

Ga naar alle opleidingen
Patrick De Wachter
Personal trainer

Bij SyntraPXL zijn we altijd op zoek naar straffe verhalen. Zo vond cursist Patrick De Wachter na twaalf stielen, dertien ongelukken de job van zijn leven als personal coach. In zijn privégym helpt hij sportievelingen niet alleen bij hun training, maar reikt hij hen ook een nieuwe levensstijl aan. Iets waar hij zelf veel voldoening uit haalt. Een interview!

Ga naar alle opleidingen
patrick de wachter
Laten we beginnen bij je middelbareschooltijd, Patrick. Was je een vlijtige scholier?

Patrick: “Ik ben begonnen in de richting Latijn-wiskunde en geëindigd in duaal leren elektromechanica. Dat houdt in dat ik ik al op mijn zeventiende deeltijds aan het werk was. Ik heb daarna nog een half jaar als elektricien gewerkt, maar dat bleek niet zo m’n ding. De vijf daaropvolgende jaren was ik qua job wat op de dool. Van magazijnier in de haven tot bediende in een sportwinkel: heel wat verschillende functies volgden elkaar op.”

Maar op je 25e ben je in de horeca terechtgekomen. Dat was wel een match?

“Ja, ik heb dit zeventien jaar supergraag en heel intensief gedaan. Eerst achter de bar, erna als ober. Ik werkte zowel in grote restaurants als in bistro’s of danscafés. Maar er werd ook veel gefeest, en de nachturen begonnen door te wegen. Ik kreeg paniek- en hyperventilatieaanvallen en besloot op mijn 35e dat dit geen duurzame of gezonde manier van leven was.”

“Jarenlang stond ik in de horeca, tot het nachtleven te zwaar begon door te wegen. Nu baat ik dankzij SyntraPXL al acht jaar een gym uit en help ik anderen hun levensstijl om te gooien.”

Je had wel een goede uitlaatklep: fitness. 

“Klopt. Ik fitness al sinds mijn zeventiende. Toen ik de personal trainer-opleiding bij SyntraPXL ging volgen, voelde dat als een verademing. Dit was de weg die ik uit wilde. Via een aantal Amerikaanse opleidingen heb ik me nog verder gespecialiseerd, en in 2015 ben ik als voltijds zelfstandig personal coach gestart in mijn eerste gym. Ondertussen zijn we acht jaar later, zit ik op mijn derde locatie en doe ik het nog steeds even graag.”

Ga je ooit nog iets anders doen, denk je?

“Nee, ik vind het heel fijn om mensen te helpen. Je ziet hen hier in de gym vooruitgang maken en openbloeien. Sommige mensen gooien hun levensstijl helemaal om. Ik deel wat ik goed kan én ik help er anderen mee. Dat is toch fantastisch? 

Vroeger gaf ik alle personal training-sessies zelf. Nu heb ik onderaannemers die een deel van de trainingen geven terwijl ik me bezighoud met marketing, administratie, meetings, klanten helpen bij het opvolgen van hun levensstijl en voeding, …”

Een echte ondernemer, dus! 💪

Zelf ook zin om personal trainer te worden?

Kijk jij uit naar een uitdagende en boeiende carrière in de fitnessbranche? Word dan fitnessbegeleider, personal trainer én sportverzorger met onze eenjarige dagopleiding! We bieden je de kans om jouw passie voor fitness en gezondheid om te zetten in een waardevolle beroepservaring.

In één jaar tijd doorloop je het volledige traject van de opleidingen fitnessbegeleider, personal trainer en sportverzorger. Hierin bieden we je een degelijk onderbouwde én praktijkgerichte voorbereiding op het gevarieerde takenpakket en de verantwoordelijkheden van het beroep.

Opleiding bekijken