Eddy Debauve
Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven

Toegegeven: de lente lijkt soms nog ver weg. Gelukkig zijn er naast een stralend zonnetje nog andere manieren om in de voorjaarsstemming te geraken. Je inschrijven voor een van deze tien opleidingen, bijvoorbeeld!

Artikel

De wondere wereld van Arduino

Arduino: het klinkt als een romantisch stadje in de Toscaanse heuvels. Toch is de enige link met Italië het feit dat dit mini-computertje daar is uitgevonden. Wikipedia omschrijft Arduino als een open source elektronisch platform waarmee je eenvoudig elektronica kan programmeren. Wij gaan in deze blogpost wat dieper op de mogelijkheden in. Van pure fun tot professioneel gebruik: dit kan je met een Arduino!

Artikel

10 opleidingen waarmee jij in 2024 zeker bent van een job

Elk jaar stelt de VDAB een lijst samen van knelpuntberoepen. Dat zijn beroepen waarvoor de vacatures maar moeilijk ingevuld geraken. Dit jaar prijken er vooral veel technische beroepen op de lijst, maar ook in andere sectoren is er een tekort aan goed opgeleid personeel. Met deze tien boeiende opleidingen vind jij binnen no time een job!

crypto
Artikel

Crypto voor beginners: zo zit het in elkaar

stop-motionfilm
Artikel

En … actie! Zo maak je een stop-motionfilm @T2

Artikel

Nieuwe opleiding hairextensions: invisible bead techniek

Wie thuis is in de wereld van hairextensions heeft er misschien al van gehoord: de “invisible beads of IBE method”. Deze uit Amerika afkomstige haast onzichtbare techniek is in België verder uitgewerkt en gepatenteerd door Mieke Vanhaeren, een kapster met een eigen hairextension-salon en groothandel in Herk-de-Stad én sinds kort docente bij SyntraPXL!

Artikel

Miss Limburg volgt via duaal leren de opleiding tandprothesetechnicus bij SyntraPXL

Sinds 16 september draagt de Rekemse Guinevère Engelen met trots de titel van Miss Limburg. Doordeweeks verruilt ze haar kroontje echter voor een witte laboratoriumjas, want dan werkt Guinevère als tandprothesetechnicus bij MDL-Euregio in Maasmechelen.

Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Stress- en burn-outcoach Els Tiri ziet in haar praktijk wekelijks mensen met een burn-out. Als docente bij SyntraPXL helpt ze anderen het concept burn-out te begrijpen. Hoe kan je het herkennen en wat kan je eraan doen om het te voorkomen? Wij gingen met Els in gesprek en leerden heel wat bij over mentaal welzijn.

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen