Starten met ondernemen

Ga naar alle opleidingen
Een goeie zaak voor jouw zaak
Een eigen zaak starten is een fantastische manier om van je passie je beroep te maken. Laat je daarbij vooral niet ontmoedigen door zaken als wetgeving en financiën. Bij SyntraPXL geloven we dat met de juiste begeleiding iedereen kan starten met ondernemen. Met tonnen ervaring en sessies op maat helpen onze docenten jou op een professionele manier je eigen zaak op te richten of meer ondernemerschap in je bedrijf te brengen.

Ga naar alle opleidingen
sector ondernemen visual starten met bedrijf

Starter in hoofd- of bijberoep

Deze opleiding vervangt de opleiding basiskennis bedrijfsbeheer.

De opleiding voor starters in hoofd- of bijberoep biedt je de beste voorbereiding om zelfstandig te starten. We stelden het pakket zorgvuldig samen uit korte modules. Die reiken je concrete theoretische en praktische tools aan om in de opstartfase van je onderneming de juiste keuzes te maken. Daarnaast voorzien we ook behoorlijk wat financiële info voor starters, zoals een basis boekhouden, financiering en het opstellen van een financieel plan. 

Bij de start van de opleiding nodigen wij je uit voor een collectief intakemoment bij onze startersadviseurs. Je vult de Entrespiegel in. Deze test meet je ondernemersvaardigheden. Daarna bespreek je samen met je adviseur waarin je zou kunnen of willen groeien. Zo geef je je ondernemersplannen alvast wat meer vorm. 

Tijdens het traject vul je het Startkompas in. Je startersadviseur helpt je zowel bij de marketing- en omgevingsanalyse als bij het financiële luik.

De lessen, begeleiding en coaching vinden hoofdzakelijk op de campus plaats. Wet- en regelgeving zitten omvat in e-content die je zelfstandig doorloopt. We voorzien wel een klassikaal begeleidingsmoment voor deze e-content.

De opleiding rond je af met een succesvolle pitch van je ondernemersplan.

Slaag je voor deze opleiding, dan ontvang je het getuigschrift "succesvol ondernemer", dat gelijkwaardig is aan het vroegere getuigschrift bedrijfsbeheer. 

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

Bekijk dit succesverhaal

35,4 is 2 jaar na afstuderen aan de slag als zelfstandige

VIDEO: Digiviking 

Net na een SyntraPXL-opleiding je ondernemersdroom waarmaken? Dat deden Samir Mourtada en enkele medecursisten met hun marketingbedrijf DigiViking! 💪 Zij vonden bij SyntraPXL hun passie voor marketing én ondernemen. ❤️ De liefde voor SyntraPXL zit er duidelijk nog in bij de Vikings. Zo werkten zij vorig jaar samen met stagiair Joojo uit de opleiding 'Marketing- en eventmanager'. Dankzij zijn snelle groei werd hij na zijn stage meteen aangenomen! 🎬 Benieuwd naar het volledige succesverhaal? Check dan zeker in onderstaande video hoe Samir het in eigen woorden toelicht. 👇

BEKIJK DE VIDEO 

Coopiloot: ongeremd ondernemen

Coopiloot is dé veilige omgeving voor studenten van PXL en cursisten van SyntraPXL die hun onderneming willen testen. Zo bouw je alvast ervaring op als startende ondernemer. Met de ondersteuning van Coopiloot maak jij jouw ondernemersdroom waar.

MEER INFO

Jumpstarters

Ben je werkzoekend of deeltijds werkend? Wie weet kom je dan wel in aanmerking voor ons project ‘Jumpstarters’, een initiatief van SyntraPXL en Stebo om jouw zaak een optimale start te geven. Met professionele begeleiding van onze adviseurs die je klaarstomen als ondernemer. Droom jij van een eigen zaak? Klik dan zeker verder hieronder!

MEER INFO

Ontdek nuttige opleidingen
in verschillende sectoren
Sales, marketing & communicatie
Starten met ondernemen

Een goede voorbereiding

Onze opleiding voor starters in hoofd- of bijberoep (92u) biedt je de beste voorbereiding om succesvol als zelfstandig ondernemer te starten. Het nieuwe moderne pakket is zorgvuldig samengesteld uit learning snacks, korte modules, die je praktische en beperkte theoretische tools aanreiken om in de opstartfase van je onderneming de juiste keuzes te maken. Daarnaast voorzien we ook behoorlijk wat financiële info voor starters, zoals een basis boekhouden, financiering en het opstellen van een financieel plan. 

Starterscoaches begeleiden je doorheen je traject

Voor de start van de opleiding wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek bij onze starterscoach. Je vult de Entrespiegel in, een test die je ondernemersvaardigheden meet, bespreekt samen waarin je zou kunnen of willen groeien en bespreekt samen met de starterscoach hoe jij je ondernemersplannen best wat meer vormgeeft. 

Tijdens het traject kan je 2x een beroep doen om een vakspecialist die je begeleidt bij het invullen van het Startkompas. Je kan beroep doen op een coach die je helpt bij de marketing- en omgevingsanalyse of op een coach die je helpt bij het financiële luik.

Een mix van virtuele en live sessies in kleine groepen

De opleiding bestaat uit een blended pakket van interactief online lesmateriaal (zelfstandig te verwerken), virtual classroom sessies met een docent, workshops en lessen op de campus. De coaching kan zowel fysiek op de campus, als op afstand via een videocall.

Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.

De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt."

Pitchen voor een professionele jury

De opleiding rond je af met een succesvolle pitch van je ondernemersplan.

Slaag je voor deze opleiding dan ontvang je het getuigschrift "succesvol ondernemer", dat equivalent is aan het vroegere getuigschrift bedrijfsbeheer. 

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Nina Pieri volgde de bachelor journalistiek aan Hogeschool PXL, maar besloot daarna ook nog een voltijdse dagopleiding fotografie bij SyntraPXL te volgen. Een mooi voorbeeld van hoe beide onderwijsinstellingen elkaar perfect kunnen aanvullen en van jou een krak in je vak maken.

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.