Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

9 months geleden

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

chocolatier

De erkenning door Gault&Millau kwam sneller dan verwacht. Deze gids staat bekend als een toonaangevende autoriteit in de culinaire wereld, vergelijkbaar met de Michelin-gids. Met deze erkenning op zak is het team van Atelier Delvaux gemotiveerd om zichzelf constant te overtreffen en hun vakmanschap verder te verfijnen.

Jolien heeft een rijke achtergrond in de horeca. Na haar opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad specialiseerde ze zich verder in chocoladebewerking bij SyntraPXL in Hasselt. Na haar studies besloot ze direct als zelfstandige aan de slag te gaan in de wereld van chocolade. Het proces van chocolade maken is tijdsintensief en vergt veel precisie, maar de passie en toewijding van Jolien hebben haar door de jaren heen gedreven.

Eén van Jolien's talenten is haar vermogen om unieke smaakcombinaties te creëren. Ze experimenteert graag met een mix van traditionele en vernieuwende smaken, en laat zich inspireren door culinaire ervaringen en seizoensgebonden ingrediënten. Bovenkant formulier

Bij SyntraPXL zijn we alvast trots op Jolien en kijken we uit naar wat de toekomst voor haar en haar chocolade-atelier brengt.

Smelt jij voor job als chocolatier?

In de intensieve opleiding chocolatier vertrek je van grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) en leer je verschillende vormen van chocoladeproducten maken. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Op het einde van de opleiding kan jij starten als chocolatier. 

Bekijk hier de avondopleiding

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.