Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

1 maand 1 week geleden

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

chocolatier

De erkenning door Gault&Millau kwam sneller dan verwacht. Deze gids staat bekend als een toonaangevende autoriteit in de culinaire wereld, vergelijkbaar met de Michelin-gids. Met deze erkenning op zak is het team van Atelier Delvaux gemotiveerd om zichzelf constant te overtreffen en hun vakmanschap verder te verfijnen.

Jolien heeft een rijke achtergrond in de horeca. Na haar opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad specialiseerde ze zich verder in chocoladebewerking bij SyntraPXL in Hasselt. Na haar studies besloot ze direct als zelfstandige aan de slag te gaan in de wereld van chocolade. Het proces van chocolade maken is tijdsintensief en vergt veel precisie, maar de passie en toewijding van Jolien hebben haar door de jaren heen gedreven.

Eén van Jolien's talenten is haar vermogen om unieke smaakcombinaties te creëren. Ze experimenteert graag met een mix van traditionele en vernieuwende smaken, en laat zich inspireren door culinaire ervaringen en seizoensgebonden ingrediënten. Bovenkant formulier

Bij SyntraPXL zijn we alvast trots op Jolien en kijken we uit naar wat de toekomst voor haar en haar chocolade-atelier brengt.

Smelt jij voor job als chocolatier?

In de intensieve opleiding chocolatier vertrek je van grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) en leer je verschillende vormen van chocoladeproducten maken. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Op het einde van de opleiding kan jij starten als chocolatier. 

Bekijk hier de avondopleiding

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

De weg naar geluk

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

Artikel

Limburg blijft groeien als kenniscentrum