Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België

7 months geleden

Chocolatier Jolien Delvaux, ex-cursist SyntraPXL, heeft erkenning gekregen in de Gault&Millau en blijft haar palet van chocoladesmaken vernieuwen. In een tijdsbestek van slechts vier jaar heeft Jolien in Aarschot naam gemaakt met haar atelier, Atelier Delvaux. Dit atelier hoort nu bij de beste chocolatiers van België en heeft een welverdiende plek in de Gault&Millau.

chocolatier

De erkenning door Gault&Millau kwam sneller dan verwacht. Deze gids staat bekend als een toonaangevende autoriteit in de culinaire wereld, vergelijkbaar met de Michelin-gids. Met deze erkenning op zak is het team van Atelier Delvaux gemotiveerd om zichzelf constant te overtreffen en hun vakmanschap verder te verfijnen.

Jolien heeft een rijke achtergrond in de horeca. Na haar opleiding aan de hotelschool in Herk-de-Stad specialiseerde ze zich verder in chocoladebewerking bij SyntraPXL in Hasselt. Na haar studies besloot ze direct als zelfstandige aan de slag te gaan in de wereld van chocolade. Het proces van chocolade maken is tijdsintensief en vergt veel precisie, maar de passie en toewijding van Jolien hebben haar door de jaren heen gedreven.

Eén van Jolien's talenten is haar vermogen om unieke smaakcombinaties te creëren. Ze experimenteert graag met een mix van traditionele en vernieuwende smaken, en laat zich inspireren door culinaire ervaringen en seizoensgebonden ingrediënten. Bovenkant formulier

Bij SyntraPXL zijn we alvast trots op Jolien en kijken we uit naar wat de toekomst voor haar en haar chocolade-atelier brengt.

Smelt jij voor job als chocolatier?

In de intensieve opleiding chocolatier vertrek je van grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) en leer je verschillende vormen van chocoladeproducten maken. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Op het einde van de opleiding kan jij starten als chocolatier. 

Bekijk hier de avondopleiding

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?