Zin in een sportieve loopbaan?
Iedereen gezond en iedereen fit! In deze opleidingen ontdek je de geheimen van een duurzame, sportieve levensstijl. Leer hoe het lichaam in conditie blijft, maar ook hoe je het stressvolle leven de baas kan. Dat geeft energie en maakt je weerbaarder tegen ziektes. Dankzij opleidingen zoals personal trainer en sportverzorger kan jij anderen helpen om sportiever, fitter en dus gezonder te leven.

Ga naar alle opleidingen

Voltijdse dagopleiding Personal trainer - sportverzorger

In één jaar tijd doorloop je het volledige traject van de opleidingen fitnessbegeleider, groepsfitnessbegeleider, personal trainer en sportverzorger. Hierin bieden we je een degelijk onderbouwde én praktijkgerichte voorbereiding op het takenpakket en de verantwoordelijkheden van het beroep.

Fitnessbegeleiders coachen fitnessbeoefenaars en maken trainingsschema’s op.

Een groepsfitnessbegeleider geeft groepslessen op muziek.

Als personal trainer leer je werken in verschillende omgevingen en met 'new trend materials'. Je bent in staat om advanced fitness training te geven. Je scherpt je coaching en business skills aan en leert alles van assessment tot functieonderzoek.

En als sportverzorger richt je je op de begeleiding van de sportbeoefenaar. De sportbeoefenaar verwacht hulp en steun - niet alleen bij sport - maar ook advies om blessures te voorkomen.

Onze stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding en bieden je de mogelijkheid om de theorie die je hebt geleerd in de klas in de praktijk om te zetten en ervaring op te doen in de begeleiders. Tijdens de stage zul je de kans krijgen om te werken met een team van ervaren specialisten en te observeren hoe zij hun werk doen. Dit biedt je de kans om de verschillende aspecten van het vak te ervaren en jezelf te ontwikkelen als professional.
Daarnaast zul je de gelegenheid hebben om sporters te observeren en te werken aan je communicatieve vaardigheden, zoals het geven van aanwijzingen en feedback. Ook zul je de kans krijgen om te werken aan je verkoopvaardigheden, waarbij je leert hoe je nieuwe klanten kunt werven en hoe je hen kunt begeleiden bij het bereiken van hun doelen.
Onze stage biedt een unieke kans om een waardevolle ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als toekomstig professional. Met onze praktijkgerichte opleiding zal je zelfverzekerd en vakbekwaam worden. Onze ervaren docenten zijn nauw betrokken bij het leerproces en delen graag hun kennis en ervaring met de cursisten. Na afloop van de opleiding ontvang je een erkend certificaat waarmee je aan de slag kunt in de branche.

Na afronding van de opleiding Personal Trainer ontvang je niet alleen een getuigschrift van SYNTRA, maar ook een erkend bewijs van beroepskwalificatie. Dit bewijs, erkend door de branche, toont aan dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt om succesvol te zijn in je beroep. Het opent deuren naar een breed scala aan carrièremogelijkheden en verdere ontwikkeling.

Na de opleiding kan je je met je getuigschrift registreren bij Ereps: https://www.ereps.eu/benl/ereps-registratie

 

Bekijk de getuigenis van cursist Eva hier.

Iedereen kent de gevaren van welvaartsziekten als zwaarlijvigheid en hartproblemen. Je moet investeren in je eigen gezondheid om hieraan te ontsnappen. Voeding en beweging zijn daarbij van cruciaal belang. Onze sportopleidingen spelen hierop in. Je leert er sporters - zowel op topniveau als op recreatief niveau - begeleiden om hun gezondheid mee op peil te houden. Dat je daarvoor niet alleen over sportieve, maar ook psychologische kwaliteiten beschikt, is mooi meegenomen.

Onze sportopleidingen spelen hierop in. Je leert er sporters - zowel op topniveau als op recreatief niveau - begeleiden om hun gezondheid mee op peil te houden.

De nieuwste professionele trend binnen de sportieve arbeidsmarkt is de opkomst van persoonlijke coaches. Dit wordt gezien als de meest effectieve manier om snel en op een leuke manier je gezondheid bij te schaven. Bij SyntraPXL spelen we hierop in met de opleiding personal trainer. Deze -door de overheid- erkende opleiding bouwt als specialisatie verder op de opleiding fitnessinstructeur. Na deze opleiding kan je vrijwel alles aan binnen de sportwereld.

IN DE KIJKER: sportvoeding

Snel een korte work-out, 20 push-ups, 20 deadlifts, 10 squats en dan naar huis voor een lekker pak friet met hamburger! Ik dacht het niet. Voeding speelt een zeer belangrijke rol bij sportprestaties. De juiste voeding maakte het verschil tussen winst en verlies. Leer er alles over in deze opleiding.

BEKIJK DEZE OPLEIDING

360° LOKAAL: fitnesslokaal

Wie naar de gym wilt, hoeft niet per sé naar de dichtstbijzijnde Basic Fit. Voor onze sportopleidingen hebben we een eigen fitnesslokaal in campus Hasselt ter beschikking. Hier leer je de verschillende apparaten, technieken en coachingsmethoden kennen en toepassen.

BRENG EEN VIRTUEEL BEZOEK

VIDEO: personal trainer & sportverzorger

In de opleiding personal trainer & sportverzorger word je maar liefst getraind op 3 verschillende niveaus. Je leert begeleiden en trainingsschema’s opmaken als fitnessinstructeur. Als personal trainer leer je in verschillende omgevingen werken en ook één op één coachen. Als laatste krijg je nog de belangrijkste adviezen mee als sportverzorger.

BEKIJK DE VIDEO

VIDEO: start je eigen fitnesszaak

Je eigen baas zijn? Voor velen een droom die soms werkelijkheid wordt. Zo ook voor Luc Nijns. Hij werkte zichzelf naar de top. Hij volgde zijn passie en kon dankzij een gerichte opleiding professioneel aan de slag in de sportwereld, met als kers op de taart zijn eigen fitnesszaak.

BEKIJK DE VIDEO

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

De weg naar geluk

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

Artikel

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België