Zin in een sportieve loopbaan?
Iedereen gezond en iedereen fit! In deze opleidingen ontdek je de geheimen van een duurzame, sportieve levensstijl. Leer hoe het lichaam in conditie blijft, maar ook om hoe je het stressvolle leven de baas te kan. Dat geeft energie en maakt je weerbaarder tegen ziektes. Dankzij opleidingen zoals personal trainer en sportvorger kan jij anderen helpen om sportiever, fitter en dus gezonder te leven.

Ga naar alle opleidingen

Fitnessbegeleider

Je zult de nodige kennis en vaardigheden opdoen om mensen te begeleiden naar een gezonder en fitter leven. Of je nu wilt werken in een fitnesszaak, als zelfstandig begeleider of in een andere sport- en fitnessomgeving, onze opleiding bereidt je voor op een scala aan mogelijke carrièrepaden.
In de opleiding bestuderen we de menselijke anatomie en fysiologie, en hoe beweging en training invloed hebben op het lichaam. Daarnaast leer je hoe je een veilige en effectieve standaard trainingsprogramma's op kunt stellen voor verschillende klanten, en hoe je hen kunt begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen.

Onze stage biedt je de mogelijkheid om de theorie die je hebt geleerd in de klas in de praktijk om te zetten en ervaring op te doen in de fitnessbranche. Tijdens de stage zul je de kans krijgen om te werken met een team van ervaren fitnessbegeleiders en te observeren hoe zij hun werk doen. Je zult betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van standaard trainingsprogramma's en het begeleiden van klanten bij hun workout. Dit biedt je de kans om de verschillende aspecten van het vak als fitnessbegeleider te ervaren en jezelf te ontwikkelen als professional.
Daarnaast zul je de gelegenheid hebben om klanten te observeren en te werken aan je communicatieve vaardigheden, zoals het geven van aanwijzingen en feedback. Ook zul je de kans krijgen om te werken aan je verkoopvaardigheden, waarbij je leert hoe je nieuwe klanten kunt werven en hoe je hen kunt begeleiden bij het bereiken van hun doelen.
Onze stage biedt een unieke kans om een waardevolle ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als toekomstig fitnessbegeleider. Met onze praktijkgerichte opleiding zal je zelfverzekerd en vakbekwaam worden als fitnessbegeleider. Onze ervaren docenten zijn nauw betrokken bij het leerproces en delen graag hun kennis en ervaring met de cursisten. Na afloop van de opleiding ontvang je een erkend certificaat waarmee je aan de slag kunt in de branche.

Dus waar wacht je nog op? Word de fitnessbegeleider die mensen begeleidt naar een gezonder en fitter leven en start vandaag nog met onze opleiding!

Benieuwd naar de opleiding? De docent neemt het woord hier.

Iedereen kent de gevaren van welvaartsziekten als zwaarlijvigheid en hartproblemen. Je moet investeren in je eigen gezondheid om hieraan te ontsnappen. Voeding en beweging zijn daarbij van cruciaal belang. Onze sportopleidingen spelen hierop in. Je leert er sporters - zowel op topniveau als op recreatief niveau - begeleiden om hun gezondheid mee op peil te houden. Dat je daarvoor niet alleen over sportieve, maar ook psychologische kwaliteiten beschikt, is mooi meegenomen.

Onze sportopleidingen spelen hierop in. Je leert er sporters - zowel op topniveau als op recreatief niveau - begeleiden om hun gezondheid mee op peil te houden.

De nieuwste professionele trend binnen de sportieve arbeidsmarkt is de opkomst van persoonlijke coaches. Dit wordt gezien als de meest effectieve manier om snel en op een leuke manier je gezondheid bij te schaven. Bij SyntraPXL spelen we hierop in met de opleiding personal trainer. Deze -door de overheid- erkende opleiding bouwt als specialisatie verder op de opleiding fitnessinstructeur. Na deze opleiding kan je vrijwel alles aan binnen de sportwereld.

IN DE KIJKER: sportvoeding

Snel een korte work-out, 20 push-ups, 20 deadlifts, 10 squats en dan naar huis voor een lekker pak friet met hamburger! Ik dacht het niet. Voeding speelt een zeer belangrijke rol bij sportprestaties. De juiste voeding maakte het verschil tussen winst en verlies. Leer er alles over in deze opleiding.

BEKIJK DEZE OPLEIDING

360° LOKAAL: fitnesslokaal

Wie naar de gym wilt, hoeft niet per sé naar de dichtstbijzijnde Basic Fit. Voor onze sportopleidingen hebben we een eigen fitnesslokaal in campus Hasselt ter beschikking. Hier leer je de verschillende apparaten, technieken en coachingsmethoden kennen en toepassen.

BRENG EEN VIRTUEEL BEZOEK

VIDEO: personal trainer & sportverzorger

In de opleiding personal trainer & sportverzorger word je maar liefst getraind op 3 verschillende niveaus. Je leert begeleiden en trainingsschema’s opmaken als fitnessinstructeur. Als personal trainer leer je in verschillende omgevingen werken en ook één op één coachen. Als laatste krijg je nog de belangrijkste adviezen mee als sportverzorger.

BEKIJK DE VIDEO

VIDEO: start je eigen fitnesszaak

Je eigen baas zijn? Voor velen een droom die soms werkelijkheid wordt. Zo ook voor Luc Nijns. Hij werkte zichzelf naar de top. Hij volgde zijn passie en kon dankzij een gerichte opleiding professioneel aan de slag in de sportwereld, met als kers op de taart zijn eigen fitnesszaak.

BEKIJK DE VIDEO

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotograaf
Artikel

Dé 10 opleidingen die jou in zomerstemming brengen

Artikel

10 opleidingen waarmee jij in 2023 zeker bent van een job

Elk jaar stelt de VDAB een lijst samen van zogenaamde knelpuntberoepen. Dat zijn beroepen waarvoor werkgevers maar moeilijk kandidaten vinden. Je denkt nu misschien dat het om fysiek zware jobs of jobs met veel overuren gaat, maar dat is zeker niet altijd het geval. Volg een van deze tien boeiende opleidingen en jij bent binnen no time aan de slag!

Artikel

Welkom bij B-Sportunity!

Elk jaar organiseren de cursisten van de opleiding sport- en eventmanager als eindproject een event: B-Sportunity. Met namen als Lawrence Visser en Carl Berteele was de talkshow ook dit jaar een groot succes!

Nieuws

Hogeschool PXL, SyntraPXL en PXL-NeXT lanceren samen het unieke #HRFactory concept

Ben jij geïnteresseerd in HR en op zoek naar manieren om je te specialiseren of je carrière te starten in dit vakgebied? Kijk dan eens naar #HRFactory!

Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Jumpstarters, het begeleidingstraject van Stebo en Syntra PXL voor kandidaat ondernemers, heeft 1.400 nieuwe ondernemers opgeleverd in twee jaar tijd. Dat werd woensdag 21 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van Jumpstarters Awards.

Artikel

Technologietweeling pakt uit met XR-opleiding op de T2-campus