Personal trainer

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Personal trainer

Ben jij op zoek naar een carrière waarin je mensen kunt helpen om hun doelen te bereiken en een gezonder en fitter leven te leiden? Word dan personal trainer met onze opleiding! Onze opleiding biedt je de kans om jouw passie voor fitness en gezondheid om te zetten in een boeiende en uitdagende carrière.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Ontdek hoe onze opleiding je de tools en kennis biedt om een succesvolle personal trainer te worden. Bij ons leer je niet alleen hoe je effectieve en veilige trainingsprogramma's kunt ontwikkelen voor diverse doelgroepen, maar ook hoe je hen begeleidt tijdens hun oefeningen en motiveert om hun doelen te bereiken. Daarnaast duiken we dieper in de menselijke anatomie en fysiologie, en hoe beweging en training het lichaam beïnvloeden.

Wat onze opleiding echt onderscheidt, is dat we niet alleen focussen op het opbouwen van je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden als personal trainer, maar ook op het aanscherpen van je communicatieve en ondernemersvaardigheden. Je leert niet alleen hoe je nieuwe klanten kunt aantrekken, maar ook hoe je hen kunt begeleiden naar succes en hoe je jouw eigen bedrijf kunt laten groeien.

Onze aanpak combineert praktische vaardigheden met de nieuwste theorieën en methoden in de branche. Dit betekent dat je niet alleen klaar bent voor je eerste baan, maar ook voortdurend kunt blijven groeien en je kennis up-to-date kunt houden.

Bij SYNTRA hebben we gepassioneerde en ervaren docenten die graag hun kennis en ervaring met jou delen. Je zult profiteren van hun expertise en inzichten terwijl je je vaardigheden verder ontwikkelt.

En het beste van alles? Na afronding van onze opleiding ontvang je niet alleen een getuigschrift van SYNTRA, maar ook een erkend bewijs van beroepskwalificatie. Dit bewijs, erkend door de branche, toont aan dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt om succesvol te zijn in je beroep. Het opent deuren naar een breed scala aan carrièremogelijkheden en verdere ontwikkeling.

Na de opleiding kan je je met je getuigschrift registreren bij Ereps: https://www.ereps.eu/benl/ereps-registratie

Onze opleidingen tot fitnessbegeleider en personal trainer zijn bovendien erkend door Ereps, het Europees register van bewegingsprofessionals. Na voltooiing van de opleiding kun je je bij Ereps registreren, waardoor je jouw geloofwaardigheid en kansen op werk aanzienlijk vergroot. Grijp deze kans en zet de eerste stap naar een lonende en opwindende carrière in de fitnessindustrie. Registreer je bij Ereps en maak je professionele droom werkelijkheid.

Er zijn vrijstellingen mogelijk. Via deze link kan je je aanvraag indienen: Vrijstellingen aanvragen | SyntraPXL

Dit traject bevat mogelijk E-content waardoor je thuis vanachter je PC op een zelfstandige manier de lesstof kan instuderen. Je kan daarbij rekenen op e-coaching.

Gezien alle communicatie via Teams en mail gebeurt, is een minimale kennis van digitale skills vereist.

Houd er rekening mee dat er lesmomenten gepland kunnen worden die afwijken van de vaste lesmomenten.

Personen die professioneel bezig zijn met sport en gezondheid, afgestudeerd zijn als fitness instructeur of fitnessbegeleider en deze methode kunnen gebruiken in hun professionele werkzaamheden.

een getuigschrift/diploma Fitness instructeur of fitnessbegeleider van SYNTRA of gelijkwaardig (minimum bachelor LO en bewegingswetenschappen, bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie,  7de jaar sportclub- en fitnessbegeleider, …)

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  • Functionele training 28 uur
  • Stabiliteitstraining 20 uur
  • Trainen in verschillende omgevingen 24 uur
  • Trainen met verschillende doelgroepen 24 uur
  • Basis leidinggeven 20 uur
  • Marketing en verkoop voor de Personal Trainer 20 uur
  • Personal training microteaching 20 uur

Met uitzondering van de module microteaching zijn alle modules vrijstelbaar.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.