Fitnessbegeleider

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Fitnessbegeleider

Ben jij op zoek naar een uitdagende en boeiende carrière in de fitnessbranche? Word dan fitnessbegeleider met onze opleiding! Onze opleiding biedt je de kans om jouw passie voor fitness en gezondheid om te zetten in een waardevolle beroepservaring.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Je zult de nodige kennis en vaardigheden opdoen om mensen te begeleiden naar een gezonder en fitter leven. Of je nu wilt werken in een fitnesszaak, als zelfstandig begeleider of in een andere sport- en fitnessomgeving, onze opleiding bereidt je voor op een scala aan mogelijke carrièrepaden.
In de opleiding bestuderen we de menselijke anatomie en fysiologie, en hoe beweging en training invloed hebben op het lichaam. Daarnaast leer je hoe je een veilige en effectieve standaard trainingsprogramma's op kunt stellen voor verschillende klanten, en hoe je hen kunt begeleiden bij het uitvoeren van oefeningen.

Onze stage biedt je de mogelijkheid om de theorie die je hebt geleerd in de klas in de praktijk om te zetten en ervaring op te doen in de fitnessbranche. Tijdens de stage zul je de kans krijgen om te werken met een team van ervaren fitnessbegeleiders en te observeren hoe zij hun werk doen. Je zult betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van standaard trainingsprogramma's en het begeleiden van klanten bij hun workout. Dit biedt je de kans om de verschillende aspecten van het vak als fitnessbegeleider te ervaren en jezelf te ontwikkelen als professional.
Daarnaast zul je de gelegenheid hebben om klanten te observeren en te werken aan je communicatieve vaardigheden, zoals het geven van aanwijzingen en feedback. Ook zul je de kans krijgen om te werken aan je verkoopvaardigheden, waarbij je leert hoe je nieuwe klanten kunt werven en hoe je hen kunt begeleiden bij het bereiken van hun doelen.
Onze stage biedt een unieke kans om een waardevolle ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen als toekomstig fitnessbegeleider. Met onze praktijkgerichte opleiding zal je zelfverzekerd en vakbekwaam worden als fitnessbegeleider. Onze ervaren docenten zijn nauw betrokken bij het leerproces en delen graag hun kennis en ervaring met de cursisten. Na afloop van de opleiding ontvang je een erkend certificaat waarmee je aan de slag kunt in de branche.

Na de opleiding kan je je met je getuigschrift registreren bij Ereps: https://www.ereps.eu/benl/ereps-registratie

Benieuwd naar de opleiding? De docent neemt het woord hier.

NOTA: we willen je er graag op attenderen dat het lesprogramma enkele lessen omvat die plaatsvinden op een andere lesavond dan je gebruikelijke lesavond. Dit is belangrijk om rekening mee te houden bij het plannen van je agenda. Voor cursusjaar 23/24 is dit op woensdagavond.

Je wil professioneel aan de slag in de fitnessbegeleiding of je wilt je verder specialiseren tot personal trainer (= vervolgopleiding)

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?
  • Onthaalmedewerker in de fitness - 28 uur
  • Externe kijkstage - 12 uur
  • Intake en testen - 42 uur
  • Opmaken oefenschema fitnessbegeleiding - 44 uur
  • Individuele fitnessbegeleiding - 28 uur
  • Voedingsleer - 24 uur
  • Hulpverlener EHBO - 20 uur
  • Stage fitnessbegeleider - 50 uur

Aandachtspunt:
Gezien de praktische inhoud van de opleiding vinden een aantal praktijklessen plaats in een fitnesscentrum in Hasselt.

Aangezien de docenten tijdens de lessen vaak gebruikmaken van een online trainingstool, vragen wij om alle lessen een tablet of laptop mee te nemen.  

Deze opleiding loopt deels online. Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.

De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.