Voor wie het elke dag vakantie mag zijn
Ben jij gepassioneerd door reizen, avontuur en het ontdekken van nieuwe landen en tradities? Wil je een carrière in de bruisende wereld van toerisme en gastvrijheid? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor een boeiende SyntraPXL-opleiding in de sector toerisme!
Ga naar alle opleidingen

Met een opleiding binnen het toerisme zit je goed. De sector groeit voortdurend en biedt heel wat carrièremogelijkheden. Of je nu gaat voor toeristische gids, uitbater van een B&B of reisleider: jij gaat mee herinneringen creëren. Als professional kan je je gasten of groep immers de reis van hun dromen bezorgen!

Of je nu gaat voor toeristische gids, uitbater van een B&B of reisleider: jij gaat mee herinneringen creëren.

Een opleiding in de sector toerisme biedt niet alleen interessante carrièremogelijkheden, het is ook een mooie kans om jezelf te ontplooien en je kennis bij te schaven. Dankzij boeiende vakken als geschiedenis en aardrijkskunde leer je de wereld kennen en word je expert van alle landen.

Toerisme, want wie houdt nu niet van reizen?

IN DE KIJKER: Toeristische gids Limburg

Met onze uitgestrekte bossen, prachtige natuurdomeinen en gezellige steden hebben we het in Limburg echt getroffen. Fietsers, wandelaars en levensgenieters kunnen in onze mooie provincie helemaal tot rust komen. Ben je ook gepassioneerd door Limburg? Wil je ons 'Limburggevoel' graag delen met anderen en hen op sleeptouw nemen door onze charmante provincie? Volg dan deze opleiding en toon hen de parels van Limburg.

BEKIJK DE OPLEIDING

IN DE KIJKER: Reisleider

Zit je graag in het buitenland en voel je je geroepen om reizigers te begeleiden gedurende hun vakantie met een autocar? Dan is de opleiding reisleider dé geschikte opleiding voor jou! Reisleiders zijn essentiële figuren in het toerisme. Zij dragen immers hun steentje bij aan een kwaliteitsvol toerisme.

BEKIJK DE OPLEIDING

IN DE KIJKER: Uitbater kleinschalige logies

Start je eigen B&B of vakantiewoning! De opleiding Uitbater kleinschalige logies wil met vooral veel voorbeelden uit de praktijk je alle kennis aanreiken omtrent het opstarten, uitbaten en promoten van een kleinschalig verblijf. Met bedrijfsbezoeken en streekbezoeken, met tips rond het goede gastheer- of gastvrouwschap en met het aanbieden van die extra beleving die de toerist naar jouw bedrijf doet komen. Start je zaak met 5 jaar voorsprong!

BEKIJK DE OPLEIDING

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
burn-out stress
Artikel

“Dé reden voor het toenemende aantal burn-outs? Onze smartphone”

Artikel

SyntraPXL en Liantis leiden samen accountants op

Liantis ondersteunt ondernemende mensen. SyntraPXL biedt opleidingen aan. Twee partijen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, wisten toch een duurzame samenwerking op te zetten. Eentje waar zowel Liantis als SyntraPXL veel baat bij heeft!

Artikel

Burn-out begrijpen en aanpakken: 3 cruciale opleidingen

Burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze snel veranderende en veeleisende wereld. Het aantal gevallen van burn-out stijgt jaarlijks, en er is een dringende behoefte aan professionele begeleiding om mensen zowel preventief als curatief te ondersteunen​​. Hier bespreken we drie unieke opleidingen, elk met een specifieke focus en aanpak om dit groeiende probleem aan te pakken.

Artikel

Zoals het klokje bij SyntraPXL tikt …

De opleiding horlogemaker – hersteller gooit hoge ogen. Al vier cursisten slaagden na het behalen van hun diploma voor het examen van tophorlogemerk Omega. Een van hen is Koen Vanwyngaerden, die zichzelf met een score van meer dan 80% nu tot de beste horlogemakers van de Benelux mag rekenen.

Artikel

De weg naar geluk

TV Limburg zond dit jaar zes afleveringen van ‘De weg naar geluk’ uit. Het programma brengt warme verhalen over mensen die aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen. Je ontdekt hier hoe SyntraPXL daar op een waardevolle manier aan heeft bijgedragen.

Artikel

Chocolatier Jolien hoort sinds dit jaar bij de beste van België