Messen wetten en onderhouden

€ 65.00 incl.
€ 53.72 excl. BTW

Messen wetten en onderhouden

Niets is voor een kok zo frustrerend als botte messen. Zelfs het duurste en beste mes wordt waardeloos als je het niet goed onderhoudt. Deze workshop geeft je meer en langer plezier van vlijmscherpe messen. 

€ 65.00 incl.
€ 53.72 excl. BTW

In detail

Dominiek Vandermeulen van Knife Care Pro is een messenspecialist. Hij is dagelijks bezig met het slijpen, onderhouden en wetten van allerhande messen. Tijdens deze workshop kom je dan ook alles te weten over keukenmessen. Welk mes gebruik je best voor welke toepassing, waar moet je op letten bij de aankoop van een mes, wat is er zo speciaal aan een Japans mes, hoe onderhoud je een mes, hoe vaak wet je een mes, enz... Je leert de juiste techniek om een mes te wetten en komt te weten hoe je je mes best reinigt en bewaart.

Breng voor deze workshop je eigen messen en wetstaal mee, je past de technieken toe op deze messen. Let wel, het gaat om het onderhoud van een mes, dus mogen de messen niet bot zijn.

  • Koks, chefs en hun teams
  • Barmedewerkers
  • Iedereen die professioneel met messen werkt.

Na een korte theoretische uitleg over de soorten messen, staalsoorten, onderhoud, e.d., ga je praktisch aan de slag met je eigen messen. Je leert het juiste wetstaal of wetsteen te gebruiken en de juiste technieken toe te passen om te wetten.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.