Messen wetten en onderhouden

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Messen wetten en onderhouden

Niets is voor een kok zo frustrerend als botte messen. Zelfs het duurste en beste mes wordt waardeloos wanneer we het niet goed onderhouden. Heb meer en langer plezier van vlijmscherpe messen na het volgen van deze workshop. 

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Dominiek Vandermeulen van Knife Care Pro is een messenspecialist en is dagelijks bezig met het slijpen, onderhouden en wetten van allerhande messen. Tijdens deze workshop zal je dus alles te weten komen over keukenmessen. Welk mes je best gebruikt voor welke toepassing, waar je op moet letten bij de aankoop van een mes, wat er zo speciaal is aan een Japans mes, hoe je een mes dient te onderhouden, hoe vaak je een mes moet wetten, enz... Je leert de juiste techniek om een mes te wetten en komt te weten hoe je je mes best reinigt en bewaart.

Breng voor deze workshop je eigen messen en wetstaal mee, je zal de technieken op deze messen toepassen. Let wel, het gaat om onderhoud van een mes, dus de messen mogen niet bot zijn.

Koks, chefs en hun medewerkers, barmedewerkers, iedereen die professioneel met messen werkt.

Na een korte theoretische uitleg over de soorten messen, staalsoorten, onderhoud, e.d., ga je praktisch aan de slag met je eigen messen. Je leert het juiste wetstaal of wetsteen te gebruiken en de juiste technieken om te wetten.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.