Messen wetten en onderhouden
Messen wetten en onderhouden

In detail
Dominiek Vandermeulen van Knife Care Pro is een messenspecialist en is dagelijks bezig met het slijpen, onderhouden en wetten van allerhande messen. Tijdens deze workshop zal je dus alles te weten komen over keukenmessen. Welk mes je best gebruikt voor welke toepassing, waar je op moet letten bij de aankoop van een mes, wat er zo speciaal is aan een Japans mes, hoe je een mes dient te onderhouden, hoe vaak je een mes moet wetten, enz... Je leert de juiste techniek om een mes te wetten en komt te weten hoe je je mes best reinigt en bewaart.
Breng voor deze workshop je eigen messen en wetstaal mee, je zal de technieken op deze messen toepassen. Let wel, het gaat om onderhoud van een mes, dus de messen mogen niet bot zijn.
Koks, chefs en hun medewerkers, barmedewerkers, iedereen die professioneel met messen werkt.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?Na een korte theoretische uitleg over de soorten messen, staalsoorten, onderhoud, e.d., ga je praktisch aan de slag met je eigen messen. Je leert het juiste wetstaal of wetsteen te gebruiken en de juiste technieken om te wetten.
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.