Confiserie
Confiserie

In detail
Je start met een initiatie suiker-bewerken: trekken, gieten en blazen. Daarna ga je heerlijke snoep bereiden zoals marshmallows, boterkaramels en zachte of harde snoep.
Beginners met interesse in het bereiden van confiserie.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?- Initiatie suiker bewerken
- Verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
- Basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren, garneren, modelleren, decoreren
- Suiker trekken, gieten en blazen
- Alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen
- Afwerken en presenteren - Marshmallows
- Marshmallows, spek
- Invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- Verschillende soorten marshmallows
- Klassieke en minder klassieke toepassingen
- Toepassing in meerdere smaken en vormen - Boterkaramels
- Harde en zachte boterkaramels, fudges
- Invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- Boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines - Zachte snoep
- Pâte de fruits, gommen, drop
- Invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
- Verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ... - Harde snoep
- Lekstokken, snijsnoepjes, hoestbonbons, …
- Invloed van grondstoffen en kookgraad
- Verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
- Bewaarmethodes
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - KnelpuntberoepDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Kmo-portefeuille