MEP-technieken in 3D tekenen: Plumbing

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

MEP-technieken in 3D tekenen: Plumbing

MEP staat voor Mechanical, Electrical & Plumbing. In deze 4 sessies teken je als BIM MEP-tekenaar het buizenwerk voor sanitaire installaties in een digitaal 3D-plan. Als goede REVIT-tekenaar breid je je skillsets met MEP gevoelig uit, klaar om je plaats in de bouwwereld te veroveren.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Je gaat aan de slag met REVIT, de BIM-software van Autocad. REVIT biedt alle tools voor bouwkundig ontwerp en MEP-techniek voor professionals in de bouw. Met deze opleiding leer je het ontwerpen, modelleren en documenteren van complexe buis- en leidingsystemen in een 3D-plan dankzij een rijke bibliotheek van reële modellen: buizen, koppelingen, verdeelstukken, enz.

Door vooraf gedetailleerde en realistische plannen in 3D te tekenen, kunnen aanpassingen snel toegepast en getest worden. Met de uitgewerkte plannen kan veel tijd gewonnen worden door vooraf de installaties klaar voor plaatsing te maken.
Als complete MEP-tekenaar ben je een onmisbare schakel in het moderne bouwproces. Kijk daarom zeker ook eens naar onze MEP-cursussen rond elektriciteit en HVAC.

Het is een doe-cursus: de theoretische kennis rond sanitair zet je meteen om in een 3D-model.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je best je eigen laptop mee. Download hier de infofiche met technische voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen.

Je hebt een goede beheersing van Revit, door een opleiding zoals BIM bouwkundig tekenaar of door praktijkervaring.
Heb je daarnaast enige interesse in bouw, bouwvisualisatie, BIM en plumbing/sanitaire installaties? Beschik je over vlotte computervaardigheden en ruimtelijk inzicht? Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

  • Herhaling basiskennis Revit
  • Basiskennis sanitair
  • 3D tekenen Plumbing in Revit
  • Publiceren als 2D en 3D-plan

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.