Voltijdse dagopleiding IT Support Engineer

€ 1385.00 incl.
€ 1144.63 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding IT Support Engineer

Een korte blik op de vacaturedatabank van VDAB geeft +700 openstaande jobaanbiedingen voor IT Support Engineer. Een beloftevolle job dus, met veel doorgroeimogelijkheid. Deze algemene opleiding is ideaal om je eerste stappen in de ICT-wereld te zetten. Als IT Support Engineer ben je verantwoordelijk voor het technisch ondersteunen van computer- en softwaregebruikers. Je leert IT-problemen herkennen en oplossen, technische vragen beantwoorden en hoe communiceren met klanten op een professionele en effectieve manier. Op weg naar dé startjob in ict...

€ 1385.00 incl.
€ 1144.63 excl. BTW

In detail

Als IT Support Engineer ben je als helpdeskmedewerker verantwoordelijk voor het ondersteunen van computer- en softwaregebruikers. In vele bedrijven is dit de onvermijdbare instapjob, op weg naar een verdere carrière als bv netwerkbeheerder, systeembeheerder, developer, ... . Je bewijst als support engineer dat je de essentiële delen van ICT-gebruik kent en beheerst: operating systems, applicaties, netwerken, security, cloud, ... . Naast harde kennis bezit je ook de softskills om medewerkers en klanten in je bedrijf op vriendelijke wijze verder te helpen.

De ideale start in IT
In de opleiding leer je stapsgewijs de informaticawereld ontdekken. Door je brede technische basiskennis en je ervaring met klanten en gebruikers, is dit het ideale vertrekpunt om je verdere loopbaan in ICT uit te tekenen. Je weet na enkele jaren on-the-job zeer goed waar je sterk in bent, en kan mits verdere opleidingen nog steeds alle richtingen uit.   

Hoe verloopt je opleiding?
Alle basisbegrippen uit de IT komen aan bod: netwerken, operating systems, Microsoft365, server applicaties, firewalls, routers, cloud, data, VOIP, ... . Elke theoretisch blok wordt afgewisseld met hands-on workshops waarin je de leerstof meteen inoefent en toepast. Daarnaast leer je de specifieke jobskills: troubleshooting, monitoring, goed communiceren, DevOps... .

Twee maanden stage
Al doende leer je alles in de vingers krijgen. Je krijgt de kans om 2 maanden stage te doen. In het werkveld leer je jezelf en de sector kennen, vaak met verrassende resultaten.

Kortom
als IT Support Engineer speel je een belangrijke rol bij het ondersteunen van de IT-gebruikers in een organisatie, waardoor de productiviteit en efficiëntie worden verbeterd. Met stage doe je meteen gezochte werkervaring op. Daarna ligt er een mooie loopbaan in IT in het verschiet.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een modern Windowstoestel met een snelle SSD van min 512 GB, 32 GB RAM en een krachtige Intel i7 CPU of hoger, 64 bit en VT compatibel. Indien mogelijk, kies dan voor een minimum schermgrootte van 15". Dit is geen verplichting, maar het werkt comfortabeler dan een 13"-scherm. Een tweede, externe monitor thuis is ook geen overbodige luxe.

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist. Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT.
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.
Dit is een ideale opleiding voor iedereen die aan de slag wil in IT.

Nieuwe opleiding in 2023!
In voltijdse dagopleiding duurt de opleiding IT Support Engineer 1 jaar:

Deel 1:
Basisbegrippen netwerken (10 sessies)
 + Workshop netwerken (5 sessies)
Basisbegrippen OS (10 sessies)
 + Workshop OS (5 sessies)
Microsoft 365 (8 sessies)
 + Workshop Microsoft 36 (5 sessies)
Server applicaties (7 sessies)
 + Workshop server applicaties (5 sessies)
Troubleshooting (7 sessies)
Intern en extern communiceren (7 sessies))

Deel2:
VOIP (6 sessies)
Firewalls en routers (9 sessies)
 + Workshop firewalls en routers (5 sessies)
Basis security (9 sessies)
 + Workshop security (5 sessies)
Cloud en datacenter (7 sessies)
 + Workshop cloud (5 sessies)
Pro-actieve monitoring en opvolging (4 sessies)
Hulp op afstand (6 sessies)
DevOps voor support engineers (5 sessies)

Stage Support engineer - 2 maanden

Eindproef Support Engineer - verdediging van je eindwerk voor een vakjury (1 sessie)

Ondernemerschap
Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Na het slagen voor alle modules + ondernemerschap heb je een diploma van Support Engineer op zak.

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1144.63 excl. BTW
€ 1385.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 41.32 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1233.12 excl. BTW
€ 1485.00 incl.

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 986.50
  • KO** € 863.18

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.