Systeembeheerder Windows

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Systeembeheerder Windows

Steekt de stekker erin? Herstart hem een keer? Neen, de taak van een Windows systeembeheerder gaat veel verder dan dat! Het beheer van diverse randapparatuur binnen een IT-omgeving wordt steeds groter. Servers, desktops, laptops, smartphones, tablets, smartwatches,… allemaal hangen ze aan hetzelfde bedrijfsnetwerk en allemaal moeten ze up-to-date en beveiligd zijn. In deze gloednieuwe opleiding leer jij de vele verantwoordelijkheden van een Windows systeembeheerder.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Het digitale bedrijfsleven kan niet zonder systeembeheerders. Door recente boom in thuiswerk werd duidelijk dat er nood is aan goed apparatenbeheer, ook op afstand. Vele KMO’s verkiezen Windows-infrastructuur en jij beheert dagelijks deze computersystemen: de veilige servertoegang voor alle gebruikers, je installeert en houdt alle software en hardware up-to-date en je bent het eerste aanspreekpunt voor alle technische vragen.
Je doet dit allemaal met een gedegen serverkennis. In deze gloednieuwe avondopleiding leer je op 2 jaar in een Windowsomgeving werken, wat je direct inzetbaar maakt voor vele kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een modern Windowstoestel met een snelle SSD van min 512 GB, 32 GB RAM en een krachtige Intel i7 CPU of hoger, 64 bit en VT compatibel.
Indien mogelijk, kies dan voor een minimum schermgrootte van 15". Dit is geen verplichting, maar het werkt comfortabeler dan een 13"-scherm. Een tweede, externe monitor thuis is ook geen overbodige luxe.

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT.
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.
Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding Systeembeheerder Windows 2 jaar:

Systeembeheerder Windows - jaar 1
  Netwerk basis (10 sessies)
  Server basis Windows (14 sessies)
  Server basis Windows Labo (18 sessies)
 Netops (8 sessies)
  Cloud (14 sessies)

Systeembeheerder Windows - jaar 2
Server advanced Windows (11 sessies)
Server advanced Windows project (11 sessies)
Scripting (8 sessies)
Toegepaste bedrijfsvoering Systeembeheerder (3 sessies)

Eindproef Systeembeheerder Windows (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift Systeembeheerder Windows.

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00533
  • Officiële opleidingsnaam : Systeembeheerder Windows
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Innovatie

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.