Netwerkbeheerder

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Netwerkbeheerder

De netwerkbeheerder werkt bij ICT-dienstverlenende bedrijven of op de ICT-afdeling van overige bedrijven. De netwerkbeheerder is primair bezig met het onderhoud, het beheer en de beveiliging van netwerken. Daartoe gebruikt hij allerlei protocollen, besturings- en toepassingssoftware. De netwerkbeheerder inventariseert eisen en wensen en bepaalt wat de mogelijkheden zijn.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De netwerkbeheerder werkt zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Hij is verantwoordelijk voor de technische inrichting van een netwerk en hij wordt beoordeeld op de resultaten. De netwerkbeheerder is een specialist en heeft vooral een uitvoerende en controlerende rol. Vanuit zijn specialisme adviseert hij collega’s en/of opdrachtgevers.

Het traject netwerkbeheerder is modulair opgebouwd. Na de basismodule hardware/netwerken/operating systems kan je de opleiding netwerkbeheerder volgen die uit verschillende ondernemersmodules bestaat.

Benieuwd naar de jobmogelijkheden na deze opleiding? Cursist Tariq vertelt hier over zijn ervaringen met de cursus.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee. Je laptop heeft min 16 Gb ramgeheugen en een 64 bit processor die VT (Virtual Technology) compatibel is - minimaal een Intel i7. Apple Macbooks, Chromebooks, iPads, toestellen met AMD-processor ea zijn niet bruikbaar. Een 13" scherm kan, maar beter is een 15" scherm of groter.

Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Word en Excel) is vereist.
Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je hebt zeker aanleg voor wiskunde en logisch redeneren, je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT.
Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.
Dit is daarnaast een ideale opleiding voor bestaande informatici die zich willen omscholen of bijscholen.

IN AVONDOPLEIDING duurt de opleiding Netwerkbeheerder 2 jaar:

Netwerkbeheerder jaar 1

 • Logica (10 sessies) 
 • Netwerken en architectuur (18 sessies) 
 • Operating systemen in een netwerk (16 sessies)
 • Netwerken en security (30 sessies)

Netwerkbeheerder jaar 2 (260u)

 • Interconnectie (51 sessies)
 • NetOps (8 sessies) 
 • Business skills en projectmanagement (7 sessies) 
 • Eindproef Netwerkbeheerder (1 sessie)

Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift Netwerkbeheerder.

 

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00536
 • Officiële opleidingsnaam : Netwerkbeheerder
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Kan een Macbook pro ook gebruikt worden in de opleiding?
Ja

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.