KMO-portefeuille: algemene informatie (over aanvragen, subsidies, ...)

Inhoud

Wat is de KMO-Portefeuille?

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

Bekijk hier de meest recente regelgeving & informatie  Opent in nieuw venster vanwege de Vlaamse Overheid.

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?
Het bedrag dat je kan inbrengen omvat het volledige cursusgeld (inschrijvingsgeld, handboeken, grondstoffen) exclusief BTW. Het inschrijvingsgeld excl. BTW moet minstens 100 euro bedragen. Een betaling via de portefeuille verloopt als volgt:

Je schrijft in voor een opleiding en ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving en een betalingsuitnodiging van SyntraPXL.

Je betaalt eerst het btw-bedrag rechtstreeks aan SyntraPXL (met vermelding van de gestructureerde mededeling uit de bevestigingsmail). Het is belangrijk om niet het volledig inschrijvingsgeld rechtstreeks aan SyntraPXL te betalen. Projectaanvragen mogen niet meer ingediend worden indien het volledig bedrag overgemaakt is aan de opleidingsverstrekker.

Je registreert en meldt aan op : www.kmo-portefeuille.be  Opent in nieuw venster

Je dient een projectaanvraag in en geeft als projectbedrag het totaalbedrag excl. Btw (inschrijvingsgeld + grondstoffen + handboeken) in. Dit bedrag vind je terug op de opleidingspagina van onze website.

De portefeuille geeft aan hoeveel percent van je opleiding zij subsidiëren en hoeveel jij dan nog dient te betalen (restbedrag).

Je betaalt jouw deel aan de KMO-Portefeuille. Van zodra de KMO-Portefeuille de ontvangst van deze betaling bevestigt, kan je de elektronisch betaling toewijzen via de portefeuille.

Opgelet: je aanvraag moet ten laatste 2 weken na de start van de opleiding ingediend zijn.

 

Wat is het erkenningsnummer van SyntraPXL?

 

Het erkenningsnummer van SyntraPXL is DV.O101814.
Het erkenningsnummer van SYNTRA business is DV.O215511.

Het gebruik van de juiste erkenningsnummer is belangrijk en vind je terug in de uitnodiging van betaling. Opgelet: het teken na de punt is de letter O en niet het cijfer nul.

Neem contact op met de campus (Genk, Hasselt, Maaseik, Pelt of Westerlo) in geval van twijfel.

 

Bij wie kan ik terecht voor hulp?

Extern

Intern

 

Toch nog een vraag?

Neem contact op met ons!