Fusion 360 Basis

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Fusion 360 Basis

Fusion 360 is één van de weinige professionele CAD/CAM-programma's uit de Autodesk-stal dat zowel op Microsoft Windows als Apple macOS werkt. Deze toegankelijke 3D-modeler is uitermate geschikt voor productdesign, van eenvoudige tot ingewikkelde modellen. Wil je bijvoorbeeld met 3D print aan de slag, dan is Fusion 360 een onmisbaar gereedschap.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Zet je je eerste stappen in 3D CAD/CAM, en lijken Inventor (machinebouw) en Autocad (2D design) je te moeilijk? Dan is Fusion 360 met zijn lagere leercurve een uitstekende professionele stap in industrieel design. Je vertrekt vanuit je 2D afmetingen, en bouwt zo intuitief een 3D-model op. De ontwerpen die je tekent, kunnen meteen ingezet worden in productie. Digitaal printen, CNC-frezen, ... je CAM-model is er klaar voor. Het mooie aan Fusion is dat je makkelijk aanpassingen in vorige stappen kan doen, waarmee je volledige eindmodel automatisch wordt aangepast. Kortom, een krachtige maar gebruiksvriendelijke 3D software. De opleiding is zeer praktisch, je leert modelleren adhv concrete ontwerpen.

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee, Windows of Mac. Beschik je niet over een eigen toestel, laat het ons dan weten bij je inschrijving.
De systeemvereisten voor Fusion 360 vind je hier terug: https://knowledge.autodesk.com/support/fusion-360/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Fusion-360.html

Software: je kan Fusion 360 gratis installeren, enkel voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik. Volg de instructies op https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal-form

 

Productdesigners in spé, 3D-print enthousiastelingen, industrieel designers, iedereen met interesse in 3D design.
Na afloop van de opleiding beschik je over een goede basiskenis van Fusion 360 en 3D Cad/Cam-modeleren.

Komen oa aan bod:
- de werkomgeving van Fusion 360
- van sketch (2D) naar 3D
- gebruik van de meest voorkomende modeleertools
- modeleren met solids
- gebruik van de tijdslijn voor aanpassingen en correcties
- presentatieklaar renderen van je model
- exporteren voor productie, bv 3D print.

 

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.