AutoCAD - deel 1

€ 975.00 incl.
€ 805.79 excl. BTW
Business
Favoriet

AutoCAD - deel 1

AutoCAD van Autodesk is al meer dan 25 jaar wereldwijd de marktleider op het gebied van 2D en 3D CAD Design. Goede CAD-tekenaars vinden werk in een brede waaier van sectoren. Bij SYNTRA hebben we een topteam van ervaren CAD-docenten die je meteen wegwijs maken in deze geavanceerde ontwerp- en engineeringsoftware.

€ 975.00 incl.
€ 805.79 excl. BTW

In detail

AutoCAD is een krachtige tekensoftware die wordt gebruikt door professionals in verschillende industrieën, waaronder architectuur, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en andere… . Met deze basis AutoCAD-opleiding ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om te starten in technisch plantekenen, met een accent op bouw.

Met een basiskennis van AutoCAD ken je de belangrijkste handelingen om eenvoudige 2D plannen en tekeningen te maken. Je kan van basisvormen tot complexere afbeeldingen tekenen, en informatie zoals tekst en afmetingen toevoegen. Je leert ook hoe je elementen kunt groeperen en organiseren met behulp van lagen, hoe je vlot kan navigeren in de interface en de basisgereedschappen van AutoCAD handig gebruiken.

Met deze vaardigheden maak je stapsgewijs eenvoudige technische tekeningen zoals diagrammen en plattegronden. Naarmate de lessen vorderen en je ervaring opdoet, kun je complexere ontwerptaken aanpakken en AutoCAD gebruiken voor verschillende projecten in architectuur en techniek.

2 Formules:
Summerschool in SyntraPXL-campus Pelt: snel en overdag, 5 dagen lang, van 26/8 tem 30/8
Avondopleiding in T2-campus Genk: 1 lesavond per week, 10 weken lang, start 3/10

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je je eigen laptop én muis mee. Download hier de infofiche met alle technische voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen.
Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid is vereist: vlot kunnen werken met Windows, Teams, en eventueel Excel, en bijkomend zelf software kunnen installeren.

Er is geen specifieke voorkennis van bouw of plantekenen vereist, maar enige affiniteit met en inzicht in het bouwproces of technische tekeningen is wenselijk. Een vooropleiding in de bouw, technieken, architectuur, interieurinrichting enz geeft uiteraard een zekere voorsprong.
Je werkt volledig digitaal, dus een degelijke pc-vaardigheid (vlot kunnen werken met Windows, Teams, en eventueel Excel) is vereist.

1. Starten met AutoCAD 

2. Basisinstellingen in AutoCAD 

3. Pan- en zoomfunctie in AutoCAD 

4. Hulpmiddelen in AutoCAD 

5. Coördinaten Polar , Dynamic …

6. Tekenen met afzonderlijke entiteiten

7. Gestructureerd tekenen in AutoCAD

8. Teksten in AutoCAD 

9. Batch in AutoCAD 

10. Bematingen in AutoCAD 

11. Template in AutoCAD 

12. Coördinatenstelsels in AutoCAD 

13. Viewports in AutoCAD 

14. Model en Paperspace in AutoCAD 

15. Het Multiple design environment in AutoCAD 

16. Printen en plotten in AutoCAD

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-1002782
  • Officiële opleidingsnaam : AutoCAD ODB-1002782
  • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Kmo-portefeuille

Thema: Digitalisering - Software

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 644.63
  • KO** € 564.05

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Luc
Van Eyck

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.