Botanisch koken

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Botanisch koken

In deze opleiding gaan we flexitarisch in de creatiefste zin van het woord. Je richt je op groenten, granen, peulvruchten enz. ... en past verschillende moderne keukentechnieken toe.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Topchef Dominique Vreven is een expert op het vlak van de nieuwste kooktechnieken. Hij haalt dagelijks de creatiefste kant van zichzelf naar boven om de meest verrassende gerechten uit zijn mouw te toveren. Met zijn restaurant 't Vlierhof in Beverst/Bilzen was hij in België pionier in botanisch koken.

In de opleiding 'Botanisch koken' maakt hij je wegwijs in de verschillende technieken die je op groenten, granen, peulvruchten en vegetarische alternatieven kan loslaten. Zo ga je aan de slag met technieken als BBQ, grillen, roosteren, branden, pekelen, ... maar je maakt ook bereidingen als crèmes, gels en agar, chutney, mayonaise van sojamelk en ga zo maar door. Je leert alternatieve bindmiddelen kennen, alsook alternatieven voor room en boter.

Al deze gerechten kan je op zichzelf vegetarisch gebruiken, maar ook perfect als aanvulling op een vlees- of visgerecht. Geen typische vegetarische of veganistische opleiding dus, maar een opleiding voor iedereen die graag creatief en trendy aan de slag gaat in de keuken. In de botanische keuken spelen groenten, granen en peulvruchten de hoofdrol, vlees of vis wordt enkel toegevoegd indien zij van superieure kwaliteit zijn en een meerwaarde bieden aan het gerecht.

  • keukenchefs en hun teams
  • horecamedewerkers
  • iedereen die in de professionele keuken aan de slag wil.

De opleiding bestaat uit vijf praktijklessen. Door het praktisch bereiden van heerlijke gerechten krijg je de juiste technieken en recepturen mee.

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.