Vlaamse paarden begeerd in China

11 years 2 months geleden

Vlaanderen heeft al jaren een goede positie in de wereldtop als het op fokken van paarden aankomt.

standaard afbeelding

China kent geen paardencultuur zoals dat in onze streken het geval is, maar de laatste tijd is het bezitten van een eigen paard erg populair aan het worden. Een paard houden is een statussymbool geworden en ze gaan dan ook op zoek naar de beste paarden.

Recent ging er een nieuw handelsprotocol in dat het mogelijk maakt paarden van België rechtstreeks naar China te exporteren, wat voorheen via een omweg moest gebeuren. Dit is een grote opportuniteit voor de Vlaamse paardenfokkers.

Werk jij met paarden en denk je erover om van deze opportuniteit gebruik te maken? Volg dan onze opleiding paardenfokker.

Bron: HLN

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Door een spierziekte belandde Diana in een coma maar toch opende ze haar hondentrimsalon

Een mysterieuze spierziekte dwong Diana Limpens (50) uit Eigenbilzen 7 jaar geleden in een coma. Toch wilde ze haar droom niet opbergen, een eigen hondentrimsalon ‘t Hundje.

Evelien Tilkens op Groomania
Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Evelien Tilkens kon haar talent in 2017 verzilveren bij SYNTRA Limburg. Haar passie voor honden heeft haar naar de opleiding Hondentrimmer geleid die ze met succes afrondde. Maar hier stopt het verhaal bijlange nog niet...

 

Nieuws

Eerste zorgverleners met therapiehond studeren af

Bij het opleidingscentrum SYNTRA Campus Hasselt zijn de eerste zorgverleners met therapiehond in ons land afgestudeerd. Het is de eerste keer dat honden worden opgeleid op maat van de hulpverlener.