Door een spierziekte belandde Diana in een coma maar toch opende ze haar hondentrimsalon

1 year 6 months geleden

Een mysterieuze spierziekte dwong Diana Limpens (50) uit Eigenbilzen 7 jaar geleden in een coma. Toch wilde ze haar droom niet opbergen, een eigen hondentrimsalon ‘t Hundje.

hondentrimmer

“Ik hou van honden”, steekt Diana Limpens van wal. “Een prachtdier met een ongelofelijk mensenkennis en karakter! Ze kunnen jouw lichaamstaal lezen. Zo ben ik van nature een echte stresskip (lacht) maar een hond kan mij rustig krijgen. Ook mijn pijn wordt dragelijk door die trouwe viervoeter. Want zo’n 7 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik fibromyalgie heb, een aandoening waarbij je last hebt van langdurige chronische pijn in je spieren en bindweefsel. En dus alle dagen met pijn leef. Toen mijn vier kinderen het huis uitwaren besloot ik iets met die hondenliefde te gaan doen. Ik wilde niet als een zieke vrouw in een leeg nest gaan zitten kniezen. Wel heb ik getwijfeld tussen een hondentrimsalon of een hondenhotel. Maar al dat geblaf in het centrum van het dorp waar we wonen... het is dus trimster geworden.”

Honden geven mij de kracht om met mijn ziekte en pijn te leven

 5 dagen in coma

“In 2019, toen ik het 2de jaar ‘Hondentrimmen’ zat, sloeg het noodlot toe. Plots ging het licht uit en 5 dagen later werd ik wakker in het ziekenhuis. Al die dagen had ik in een coma gezweefd. Niet alleen sukkelde ik nu heel ernstig met mijn gezondheid ook mijn opleiding kwam in gevaar. Bleek dat ik die dagen al de poedellessen had gemist. Niet geslaagd dus. Ik wilde eerst opgeven. Maar mijn partner raadde me aan om met SyntraPXL contact op te nemen. Daar hebben mijn docenten een aangepast en haalbaar lessenrooster opgesteld waardoor ik mijn diploma behaald heb. Na toestemming van het ziekenfonds om in bijberoep aan de slag te gaan, stond niets de opening van mijn hondentrimsalon meer in de weg. Gelukkig maar. Want als de klant opgetogen zijn hond weer ophaalt, voel het geluk door mijn aders stromen en ebt de spierpijn even weg.”

Zelf interesse in een opleiding hondentrimmer?

Heb je een grote voorliefde voor dieren en wens je in de toekomst een eigen trimsalon op te starten ? In deze opleiding leer je de verschillende vachten, omgaan met het gedrag van de hond, het trimmen en knippen van honden.

Bekijk de opleiding

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Evelien Tilkens op Groomania
Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Nieuws

Eerste zorgverleners met therapiehond studeren af

Bij het opleidingscentrum SYNTRA Campus Hasselt zijn de eerste zorgverleners met therapiehond in ons land afgestudeerd. Het is de eerste keer dat honden worden opgeleid op maat van de hulpverlener. Gediplomeerde leerkrachten, logopedisten, psychiatrisch verpleegkundigen en ergotherapeuten schakelen hun getrainde hond in om de therapie te verbeteren.

Nieuws

Paardensport economische troef

Paardensport  is een economische troef voor Limburg!

Nieuws

Wat doet een valkenier?

Tegenwoordig heeft de valkerij geen bescheiden omvang meer. Nog steeds worden valken afgericht voor de jacht en worden ze naast de recreatie (vogelshows) ook ingezet voor de verjaging/overlastbestrijding van bv. meeuwen en kraaien. De valkeniers worden tegenwoordig ook meer en meer ingezet in de landbouw en de fruitsector om kraaien en eksters te verjagen.

Nieuws

Vlaamse paarden begeerd in China

Vlaanderen heeft al jaren een goede positie in de wereldtop als het op fokken van paarden aankomt.

Robby Pipeleers
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”