Paardensport economische troef

10 years 7 months geleden

Paardensport  is een economische troef voor Limburg!

paardenfokken

In heel Limburg zie je koeien stilaan plaats ruimen voor paarden. Logisch als je weet dat paarden een hogere toegevoegde waarde hebben dan de prijs per kilo die koeien waard zijn.

België heeft reeds internationaal een uitstekende naam opgebouwd in het paarden fokken en dit komt voor een groot deel door de Limburgse paardenfokkers.

Er blijft ruimte voor uitbreiding, want interesse blijft groeien. China en Brazilië worden een belangrijke nieuwe exportmarkt voor de Vlaamse paardenfokkers.

De uitoefening van het professioneel fokken van paarden vereist een gefundeerde kennis. Een paardenfokker kan in deze tijden enkel overleven door voldoende kennis en inzicht te hebben en goede kwaliteit aan te bieden.

Wil je een paardenfokkerij opzetten en meer weten over het fokken van paarden en de rendabiliteit? Je krijgt de kans al de nodige kennis op te doen in de opleiding paardenfokker.  Schrijf je nu in!

Bron: Made in Limburg

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Artikel

Door een spierziekte belandde Diana in een coma maar toch opende ze haar hondentrimsalon

Een mysterieuze spierziekte dwong Diana Limpens (50) uit Eigenbilzen 7 jaar geleden in een coma. Toch wilde ze haar droom niet opbergen, een eigen hondentrimsalon ‘t Hundje.

Evelien Tilkens op Groomania
Artikel

Evelien verzilverde ‘letterlijk’ haar talent als hondentrimmer

Evelien Tilkens kon haar talent in 2017 verzilveren bij SYNTRA Limburg. Haar passie voor honden heeft haar naar de opleiding Hondentrimmer geleid die ze met succes afrondde. Maar hier stopt het verhaal bijlange nog niet...

 

Nieuws

Eerste zorgverleners met therapiehond studeren af

Bij het opleidingscentrum SYNTRA Campus Hasselt zijn de eerste zorgverleners met therapiehond in ons land afgestudeerd. Het is de eerste keer dat honden worden opgeleid op maat van de hulpverlener.