Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

5 years 3 months geleden

Wist je dat een kwart van de studenten zijn studies stopzet in het eerste of tweede jaar van de studies? Nog sterker: amper 1 op 3 van de hogeschoolstudenten behaalt zijn diploma binnen de voorziene studietijd. Het gevolg is dat elk jaar opnieuw duizenden ouders kopzorgen hebben over deze (toch wel) dure tijdverspilling bij zoon- of dochterlief.

De grote vraag is meestal: WAT NU? 

Klinkt bovenstaand scenario jou bekend in de oren? Bij SYNTRA Limburg hebben we in 2019 een uitgebreid studieaanbod voor jongeren. Behaal een diploma op 1 jaar in één van onze 16 studierichtingen. Wij stomen je klaar voor de arbeidsmarkt door praktische kennis voorrang te geven op theorie.

Hotel Mama

Onderstaande voltijdse studierichtingen starten eind januari en lopen bijna allemaal 1 jaar. Heb je vragen over het systeem van voltijdse dagopleidingen? Kijk dan hier of contacteer ons klantencentrum.

1. Automecanicien

Deze opleiding geeft je de kans om op één jaar uit te groeien tot een vakspecialist in de automechanica. Stroop de mouwen op en maak je handen vuil, maar vergeet niet dat de autosector ondertussen hoogtechnologische geworden is. Ben je handig, heb je gezond verstand en hou je van wagens? Twijfel niet!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

2. BIM Bouwkundig tekenaar

Als bouwkundig tekenaar kan je bouwplannen volledig digitaal uittekenen. Denk echter niet alleen aan technische grondplannen, maar ook aan vloeiende 3d-visualisaties. Als creatieve perfectionist verwerk jij berekende en geschetste tekeningen van architecten, studiebureaus, en andere …

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

3. Boekhoudkundig bediende

De boekhoudkundig bediende een polyvalente kracht die op meerdere plaatsen in elk boekhoudkantoor kan bijspringen. Zo is een boekhoudkundig bediende een administratieve duizendpoot, goed op de hoogte van de boekhoudprincipes, rechterhand van de hoofdboekhouder,  filter voor de toevloed aan vragen en verrichtingen, eerste aanspreekpunt voor klanten… Na deze opleiding kan je jezelf op korte tijd nog bijscholen tot hoofdboekhouder in avondonderwijs.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

Als student van een voltijdse dagopleiding heb je een officieel studentenstatuut. Hierdoor blijft het recht op kindergeld behouden.

4. Installateur industriële automatisatie

Combineer in deze opleiding elektronica en programmeertechnieken met projectmanagement om zonder problemen binnen elke moderne industriële omgeving aan de bak te komen. Zorg wel dat je op voorhand al kaas gegeten hebt van elektriciteit. Er zijn toelatingsvoorwaarden.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

5. International business manager

Avontuurlijk ingesteld? Een internationale carrière iets voor jou? Of ben je verregaand geïnteresseerd in handel met andere culturen? In deze voltijdse dagopleiding tot International Business Manager leer je ondernemen en onderhandelen aan de hand van de juiste managementtools, talen en economische vaardigheden. 

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

6. Juwelier/goudsmid

Heb je een voorliefde voor het kleine maar kostbare? Ben je handig, creatief en heb je oog voor detail? Dan is deze opleiding voor jou een pareltje!

BEKIJK

7. Kapper

Stylingadvies, de nieuwste technieken en trends, omgaan met klanten,... je leert het allemaal. Wil je een praktische en creatieve opleiding waarbij je met je diploma meteen aan het werk kan? Dan is kapper iets voor jou.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

8. Kunstnagelstyliste

Leer alles wat je moet weten om een professionele nagelstudio te kunnen uitbouwen. Een nagelstyliste kan méér dan enkel kunstnagels zetten. Enkel wie alle technieken succesvol kan toepassen en zijn beauty-bedrijf weet te runnen, kan als een volwaardig kunstnagelstylist worden aanzien.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

In een voltijdse dagopleiding zit je in kleine klassen die nauw begeleid worden. Gemiddeld zitten er 15 studenten per klas.

9. Marketing en eventmanager

Aan alle enthousiaste elementen, creatieve creaturen, temperamentvolle toppers en knappe koppen: Onze docenten popelen om je onder te dompelen in de buitengewoon boeiende wereld van marketing en eventorganisatie. Je leert hier dat marketing meer is dan reclame en dat evenementen organiseren een vak is. Waar wacht je nog op?

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

10. Personal trainer/sportverzorger

Je wil in een fitnesscentrum werken, als zelfstandig personal trainer starten en/of als sportverzorger aan de slag? Na deze opleiding kan het allemaal!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

11. Recruiter

Ben jij een geboren matchmaker en wil je dit talent leren gebruiken in de HR-sector? Dan moet je beslist de opleiding tot Recruiter komen volgen! Als recruiter bestaat je taak immers uit het vinden van de juiste match tussen de markt van vraag- en aanbodzijde op de arbeidsmarkt.

BEKIJK

12. Schoonheidsspecialist(e)

Deze opleiding is niet voor leeghoofdige schminkpopjes! Wij leren jou met zelfvertrouwen en vooral met kennis van zaken een eigen plaats te vinden in de schoonheidssector. Na deze opleiding ben je van alle beauty-markten thuis en ben je zelfs klaar voor een eigen zaak. Ideaal voor verzorgde, zorgzame en dynamisch personen!

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

Je kan in een voltijdse dagopleidinge een diploma in één jaar behalen? Wij stomen je op één jaar tijd klaar om een droomcarrière uit de grond te stampen.

13. Vastgoedmakelaar

Je droomt van een carrière als vastgoedmakelaar, maar je hebt niet de juiste (voor)opleiding? In de opleiding vastgoedmakelaar biedt SYNTRA Limburg de professionele theoretische en praktische onderbouw aan die je nodig hebt voor deze boeiende en gevarieerde job.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

14. Webontwikkelaar

Met je kennis van HTML en PHP maak je op vraag van de klant een op maat geleverde webapplicatie. Je neemt projecten over van webdesigners die de programmeerzijde van een website liever aan een webontwikkelaar overlaten. Kies voor een opleiding met werkzekerheid en een job met toekomst.

INSTAPPEN NOG MOGELIJK

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
HR factory
Nieuws

Hogeschool PXL, SyntraPXL en PXL-NeXT lanceren samen het unieke #HRFactory concept

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder

Na een herseninfarct moest de Nederlands-Limburgse rechter Ellen Driessen (54) drie jaar geleden haar toga opbergen. Ze schoolde zich om en is vandaag aan de slag als meubelstoffeerder bij een bekend designmeubelmerk in Pelt.

Artikel

Hasseltse pianosoliste Taïsa Colson serveert Strawberry Daiquiris om nieuwe, prestigieuze ‘Film Scoring Academy of Europe’ te bekostigen

De Hasseltse Taïsa Colson (21) begon op haar 5de piano te studeren aan de Limburgse School voor vernieuwd muziekonderwijs en schopte het tot soliste bij het Hasselts Symfonieorkest. Maar een polsblessure dwong de soliste de pauzeknop van haar pianocarrière in te drukken. Vandaag is ze als één van de weinigen in de wereld toegelaten aan de nieuwe en prestigieuze Film Scoring Academy of Europe in het Bulgaarse Sofia waar de muziekproducers van The Lion King, Spiderman en Jurassic World lesgeven.

Artikel

Ergotherapeute Anke schoolt zich om tot interieurinrichter: “Mijn Panton chair verkocht ik op Stukken van Mensen”

De Truiense Anke Gregoir (28) was nog klein wanneer haar opa Guillaume nog maar eens thuiskwam met een gammele stoel van de rommelmarkt. Haar opa, was niet alleen een bekend Zeppers dorpsfiguur maar ook een fervente hobby-antiquair. Toch werd Anke ergotherapeute en ging ze werken met mensen met dementie. Tot ze een aantal jaren geleden die roze vega-zetel van Jasper Morrison tegenkwam. Een opleiding als interieurinrichter bij SyntraPXL later maakt ze haar opwachting in Stukken van Mensen.

Artikel

Cursisten printen innovatieve drinkbekers voor Sint Oda

Simpelweg drinken uit een beker lijkt zo maar even de normaalste zaak ter wereld te zijn. Maar dat is het niet voor iedereen. Voor mensen met beperking is drinken te vaak een uitdaging. Daarom gingen de Hasseltse directeur Innovatie Leen Hulshagen (41) en collega Kim Scheepers (45) op zoek naar een oplossing. En die vonden ze bij de cursisten van SyntraPXL die via 3D-printing drinkbekers met neusuitsparing en tulprand maakten.

Event

B-Sportunity - Panelgesprek - 12 Mei