Voltijdse dagopleiding Kapper

€ 1250.00 incl.
€ 1033.06 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Kapper

Word de beste versie van jezelf en ontwikkel jezelf tot een professionele kapper met onze intensieve eenjarige opleiding. Onze ervaren docenten hebben jarenlange ervaring in de branche en begeleiden je en opleiden je op tot een volwaardige kapper met passie voor het vak.

Of je nu net begint of al ervaring hebt, wij bieden een opleiding op maat zodat jij jouw doelen snel kan bereiken. Word onderdeel van onze kappersfamilie, samen werken we aan jouw toekomst als professionele kapper!

€ 1250.00 incl.
€ 1033.06 excl. BTW

In detail

Kapper is een knelpuntberoep, in dit beroep vind je moeilijk nieuwe werknemers. Met dit als uitgangspunt en flink wat motivatie, bouw je zelf een mooie toekomst uit. Alles kan: je eigen salon beginnen of eerst nog wat ervaring opdoen. Geknipt voor jou? Of beter: geknipt door jou?

Deze intensieve praktijkgerichte eenjarige opleiding bestaat uit campusleren, werkplekleren bij een kapper én je runt je eigen mini-onderneming!

Werkplekleren - 600 uur 
Werkplekleren betekent dat je meer dan de helft van de totale opleidingstijd aan het leren bent bij een erkende kapper. Meer dan de helft van alles wat je voor het gekozen beroep moet kennen en kunnen, ga je dus leren van een praktijkopleider in een bedrijf.
Natuurlijk begeleiden we je hierbij intensief. En we doen dit al van bij de start. Eerst bespreken we wat de bedoeling is en wat de verwachtingen zijn. Daarna bekijken we samen welk type bedrijf het beste bij jou past.

Campusleren - 400 uur
De overige opleidingstijd breng je door op de SYNTRA-campus en krijg je o.a. volgende vakken:

Knippen en stylen
Kleuren en highlights
Kapperstechnieken
Productkennis
Bedrijfsmanagement
Klantenservice

Elk vak wordt in detail behandeld, zodat je alle benodigde kennis en vaardigheden verwerft om succesvol te kunnen werken als kapper. Je leert de nieuwste technieken en trends en hoe je deze in de praktijk toepast.

Mini-onderneming

Tijdens de lessen begeleiden de docenten je om je eigen mini-onderneming uit te werken, op te starten en te runnen. Gedurende 5 maanden hou je je eigen kapperszaak draaiende en ontvang je een halve dag per week klanten. Dit altijd onder toezicht van onze kappersdocenten en docenten ondernemerschap.   

Benieuwd naar de motivatie van de docent? Ontdek ze hier!

Na deze opleiding kan je je nog verder specialiseren in het duale traject kapper-stylist. Hier werk je al 4 dagen op een werkplek en kom je nog 1 dag naar de campus.

Voor deze opleiding maak je gebruik van professionele startpakketten met zorgvuldig geselecteerde materialen en producten, samengesteld door onze docenten en leveranciers. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je informatie over hoe je dit startpakket direct bij de leverancier kan aanschaffen. 
De vermelde extra kosten op onze website zijn indicatief en gebaseerd op de informatie die op het moment van publicatie beschikbaar is. Het is belangrijk om te begrijpen dat er variabelen kunnen zijn die de extra kosten tussen het moment van inschrijving en de start van de opleiding beïnvloeden. Deze variabelen kunnen onder andere betrekking hebben op de marktomstandigheden, leveranciersprijzen, inflatie en andere externe factoren.
Hoewel we ons best doen om de kosten stabiel te houden, kan het zijn dat we de extra kosten moeten aanpassen als de omstandigheden dat noodzakelijk maken.
Houd er rekening mee dat je naast het startpakket ook een budget moet voorzien voor de aankoop van klein materiaal zoals handdoeken, tissues, wattenschijfjes en -stokjes, farmaceutische producten, kommetjes e.d. 

Tijdens de opleiding dien je meermaals modellen te voorzien. In het begin van het cursusjaar krijg je een overzicht wanneer je deze modellen moet meenemen.

Er zijn vrijstellingen mogelijk. Via deze link kan je je aanvraag indienen: Vrijstellingen aanvragen | SyntraPXL.

Dit traject bevat mogelijk e-content waardoor je thuis vanachter je PC op een zelfstandige manier de lesstof kan instuderen. Je kan daarbij rekenen op e-coaching.

Gezien alle communicatie via Teams en mail gebeurt, is een minimale kennis van digitale skills vereist.

Houd er rekening mee dat er lesmomenten gepland kunnen worden die afwijken van de vaste lesmomenten.

 • je wil je verdiepen in het creatieve kappersberoep
 • geen voorkennis vereist om te kunnen starten.
 • Basismodule
 • Basis en gecombineerde snitten
 • Tijdelijke omvormingen
 • Blijvende omvormingen
 • Kleuring en ontkleuring
 • Baard, bakkebaard, snor
 • Gelegenheidskapsels, make-up/manicure
 • Werkplekleren
 • Ondernemerschap
  • Tijdens de lessen ondernemerschap stimuleren we je ondernemingszin. Gedurende  ½ dag tot 1 dag per week scherpen we je ondernemende vaardigheden aan. De lespakketten worden op maat van jouw opleiding samengesteld en bestaan o.a. uit personal branding, digitale marketing en financiële inzichten. Je neemt de modules zelfstandig door en onder begeleiding van je docent.
 • Business lab
  • Tijdens het cursusjaar leer je, onder begeleiding, je eigen mini-onderneming uitwerken en opstarten. Gedurende 5 maanden run je je mini-onderneming en één dag per week ontvang en behandel je klanten, altijd onder begeleiding van docenten.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1033.06 excl. BTW
€ 1250.00 incl.
+ Handboeken
€ 61.32 excl. BTW
€ 65.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 206.61 excl. BTW
€ 250.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1300.99 excl. BTW
€ 1565.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 970.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00095
 • Officiële opleidingsnaam : Kapper ODB-Z00095
 • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 1040.79
 • KO** € 910.69

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.