Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Kapper

Word de beste versie van jezelf en ontwikkel je tot een professionele kapper met onze intensieve opleiding. Onze ervaren docenten hebben jarenlange ervaring in de branche en zullen je begeleiden en opleiden tot een volwaardige kapper met passie voor het vak.

Of je nu net begint of al ervaring hebt, wij bieden een opleiding op maat zodat jij jouw doelen kunt bereiken. Word onderdeel van onze kappersfamilie en start vandaag nog met de opleiding. Samen werken we aan jouw toekomst als professionele kapper!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Kapper is een knelpuntberoep, wat betekent dat men in dit beroep moeilijk werknemers vindt. Met dit als uitgangspunt en wat motivatie, eigen je jezelf een mooie toekomst toe. Alles kan: je eigen salon beginnen of eerst nog wat ervaring opdoen. Geknipt voor jou? of beter: geknipt door jou?

Onze opleiding omvat verschillende vakken, waaronder:

Knippen en stylen
Kleuren en highlights
Kapperstechnieken
Productkennis
Bedrijfsmanagement
Klantenservice

Elk vak zal in detail worden behandeld, zodat je alle benodigde kennis en vaardigheden verwerft om succesvol te kunnen werken als kapper. Je zult leren over de nieuwste technieken en trends en hoe je deze in de praktijk toepast.

Benieuwd naar de motivatie van de docent? Ontdek ze hier!

 

Tijdens de opleiding dien je meermaals modellen te voorzien.
In het begin van het cursusjaar krijg je een overzicht wanneer je deze modellen moet meenemen.
Dit is een verplicht onderdeel van de opleiding en bepaalt ook voor een groot deel jouw slaagkansen: door te werken met echte modellen leer je je toekomstig beroep in de praktijk over te zetten.

Iedereen die zich in het creatieve kappersberoep wil verdiepen.

De volgende modules komen aan bod:

 • Basismodule kapper
 • Brushing
 • Basissnitten
 • Gecombineerde snitten
 • Kleuren en ontkleuren
 • Lokken en balayage
 • Omvormingen
 • Gelegenheidskapsels en styling
 • Herensnit
 • Snor, baard, bakkebaard
 • Salondienst. Indien je liever het vak in een salon leert, kan dit ook in plaats van salondienst op de campus. Vraag naar de mogelijkheden!

Een sterke motivatie is noodzakelijk. Er wordt van je verwacht dat je buiten de lesuren ook nog thuis de aangeleerde technieken verder inoefent.

 

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00503
 • Officiële opleidingsnaam : Kapper
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Wanneer zijn de salondiensten?
De salondiensten bij de avondopleiding zijn steeds tijdens de avonduren, het werkplekleren is echter optioneel, dus zeker geen verplichting. Er zal een SYNTRA kapsalon opgestart worden waar externen een afspraak kunnen maken om hun haren te komen laten wassen, knippen, kleuren....

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.