Voltijdse dagopleiding Vastgoedmakelaar

€ 1535.00 incl.
€ 1268.60 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Vastgoedmakelaar

Je droomt van een carrière als vastgoedmakelaar, maar je hebt geen bachelor- of masterdiploma? Je komt recht van de schoolbanken en je wil nog een professionele dagopleiding volgen? Dan zit je in deze tweejarige voltijdse dagopleiding Vastgoedmakelaar helemaal op de juiste plaats. 

 

€ 1535.00 incl.
€ 1268.60 excl. BTW

In detail

Je verwerft de theoretische, maar zeker ook praktische kennis die je nodig hebt voor de boeiende en gevarieerde job van zelfstandig vastgoedmakelaar-bemiddelaar en/of vastgoedmakelaar-syndicus. 

De voltijdse dagopleiding start in het basistraject met de algemene beginselen voor de vastgoedondernemer: je leert alles over vastgoedtransacties, reglementering (juridische context), marketing en de toenemende digitalisering in de vastgoedsector.  Gelet op het toenemend belang van het energieprestatiecertificaat (EPC) in de vastgoedmarkt wordt de voltijdse dagopleiding gecombineerd met de opleiding Energiedeskundige type A.  Eigenaars die hun woning willen verkopen of verhuren zijn verplicht om een EPC te laten opstellen.   Een win-win situatie dus.   

Na het basistraject maak je de keuze uit een specialisatie in vastgoedmakelaar-syndicus en vastgoedmakelaar-bemiddelaar.  

De opleiding wordt afgerond met de verdediging van een eindwerk, waarna je klaar bent om deel te nemen aan de competentietesten van het B.I.V. en je als zelfstandig vastgoedmakelaar je verplichte B.I.V. stage kan aanvatten, hetzij als syndicus, hetzij als bemiddelaar.

Zie je het zelfstandig statuut niet direct zitten, dan kan je uiteraard als commercieel medewerker aan de slag in een makelaarskantoor. Vastgoedmakelaar-syndicus (of bediende voor een syndicuskantoor) staat trouwens op de lijst van Knelpuntberoepen van de VDAB.

De aangeduide prijs geldt enkel voor het eerste cursusjaar.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. De lessen vinden hoofdzakelijk plaats op de T2-campus in Genk.

Je houdt er best rekening mee dat wijzigingen in het lessenrooster kunnen gebeuren door onvoorziene omstandigheden. Het is dus mogelijk dat een inhaalles gepland wordt op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

SyntraPXL is een duurzame organisatie. Wij drukken geen lesmateriaal af, maar de cursisten vinden alle cursusteksten en aanvullende documentatie op de SyntraPXL-cloud.

Wist je dat je bij SyntraPXL ook op kot kan? Ontdek hier meer over op kot gaan bij SyntraPXL.

De opleiding vastgoedmakelaar is bedoeld voor wie in de branche wil starten en duidelijke professionele aspiraties heeft om zelfstandig vastgoedmakelaar-bemiddelaar en/of vastgoedmakelaar-syndicus te worden. Ook bestemd voor personen die een verantwoordelijke beleidsfunctie in de vastgoedsector (willen) uitvoeren. 

Deze opleiding wordt gegeven op bachelorniveau en vraagt dus zeker een ernstige inspanning van de deelnemer, zowel tijdens als na de lesmomenten. Studeren, opdrachten maken (individueel of in groep) gecombineerd met een stage, verwacht je aan 2 pittige cursusjaren!

De opleiding vastgoedmakelaar kan je ook tijdens de avonduren volgen op de T2-campus in Genk: op 2 avonden per week gedurende 3 jaar kan je de opleiding voltooien.

Minimum ASO, TSO, KSO of BSO 7de jaar. Kopie van diploma dient bij inschrijving te worden binnengebracht op de campus of gemaild naar julie.biesmans@syntrapxl.be om definitief ingeschreven te zijn.

Of geslaagd zijn in de EVC/EVK procedure. Deze procedure werd specifiek ontwikkeld voor de sector vastgoed van het SyntraPXL netwerk en gaat na of de kandidaat-cursist over de nodige capaciteiten en kwaliteiten beschikt om de ondernemersopleiding aan te vatten. Meer info kan je vragen via dirk.verschueren@syntrapxl.be. Voor het blanco EVC/EVK formulier doe je best een aanvraag. Ingevulde aanvragen moeten uiterlijk op 6 januari 2024 op de campus ingediend zijn. 

Deel 1:

 • Basisbeginselen voor de vastgoedmakelaar (fundamentals)
 • Vastgoedtransacties (kopen, huren, wetgeving,...)
 • Recht (sociale, fiscale en toegepaste wetgeving)
 • Kantoororganisatie (marketing, financieel management,..)
 • Vastgoedbeheer - Vastgoedwaardering

Deel 2 - traject bemiddelaar

 • Verkoop van vastgoed (overeenkomst, prospectie, verkoopdossier,...)
 • Verhuur van vastgoed (overeenkomst, prospectie, verhuurdossier,...)
 • Vastgoedfiscaliteit
 • Kantoororganisatie
 • Energiedeskundige type A
 • Verdediging eindwerk

OF

Deel 2 - traject syndicus

 • Vastgoedbeheer (juridisch, administratief, bouwkundig en technisch, financieel,...)
 • Conditiemeting - Life Cycle Cost
 • Professioneel handelen voor de syndicus
 • Energiedeskundige type A
 • Verdediging eindwerk

 

 

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1268.60 excl. BTW
€ 1535.00 incl.
+ Handboeken
€ 136.79 excl. BTW
€ 145.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1405.39 excl. BTW
€ 1680.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: 2024?
 • Officiële opleidingsnaam : Vastgoedmakelaar/ verkoper / verkoopster
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Gereglementeerd beroep in België

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

 • MO* € 1124.31
 • KO** € 983.77

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.