Voltijdse dagopleiding Marketing- en eventmanager

€ 1275.00 incl.
€ 1053.72 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Marketing- en eventmanager

Deze opleiding richt zich tot enthousiaste elementen, creatieve creaturen, temperamentvolle toppers en knappe koppen. Onze docenten popelen om je onder te dompelen in de buitengewoon boeiende wereld van marketing en eventorganisatie. Je leert hier dat marketing meer is dan reclame en dat evenementen organiseren een vak is.

€ 1275.00 incl.
€ 1053.72 excl. BTW

In detail

Dankzij de hands on aanpak zal je in no time een zeer brede basis van marketing verwerven. Van het leren bepalen van de juiste marketingmix over presentatietechnieken tot de nieuwste marketingtechnologieën. Allemaal skills om een echt marketingbeest te worden!

Marketing vormt de rode draad doorheen de cursus. Maar daarnaast zal je na een jaar moeiteloos allerlei soorten evenementen (beurzen, congressen, muziekevenementen...) organiseren en managen. Je leert een marketingplan te schrijven gericht op eventmanagement. Het organiseren van een écht event is onderdeel van de lessenreeks. Je zal snel beseffen dat dit een leerproces is met vallen en opstaan. Samenwerken is daarbij een sleutelelement.

Ook dan zal je merken dat het organiseren van een event nooit los te koppelen valt van het gedeelte Marketing. Voor het organiseren van het event dien je uiteraard soms ook buiten de uren en zelfs op enkele zaterdagen op de campus aanwezig te zijn. Maar ook tijdens je stage krijg je alvast de kans om hoge ogen te gooien bij een marketing- of eventbedrijf, je carrière kan zomaar ineens gelanceerd zijn!

Arbeidsmarkt:

Voor jouw profiel zijn er heel wat vacatures te vinden: Marketing professional, Digital Marketeer, Marketing Medewerker, Marketing Manager, Content Manager, Marktonderzoeker, Event Producer, Project Manager... Kortom, je zal passen binnen elk bedrijf met ambitie, maar misschien bedenk jij wel een eigen concept? Als Marketing- en eventmanager is the sky the limit.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten. Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster. Het is dan best mogelijk dat een inhaal les wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Wist je dat je bij syntrapxl ook op kot kan? Ontdek hier meer.

Iedereen die aan de slag wil gaan in de marketing- en event sector.

Gedurende de opleiding komen alle onderdelen aan bod die je helpen om uit te groeien tot een fenomenale Marketing- en/of Event Manager.

MARKETINGCOÖRDINATOR (+/- 300u)

 • marketingfundamenten
 • consument centraal
 • marktonderzoek
 • marketingmix
 • storytelling
 • klantgericht schrijven
 • bouwen aan een emotionele merkrelatie
 • marketingstrategie
 • communicatieplan
 • digitale transformatie

EVENT (+/- 160u)

 • basis organisator van evenementen
 • specialisatie organisator van evenementen
 • eventplanning

HOSPITALITY (+/- 48u)

 • serviceverlening
 • wereldculturen

ONDERNEMERSCHAP 

Tijdens de lessen ondernemerschap wordt jouw ondernemingszin geprikkeld en gestimuleerd. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers!

STAGE (200u)

Jouw gouden ticket richting arbeidsmarkt!

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1053.72 excl. BTW
€ 1275.00 incl.
+ Handboeken
€ 47.17 excl. BTW
€ 50.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 41.32 excl. BTW
€ 50.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 1142.21 excl. BTW
€ 1375.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 50.00 incl.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.