Microcement voor vloeren

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Microcement voor vloeren

Renoveren zonder breekwerken ?
Met een dikte van slechts 3 millimeter kunt u met microcement bestaande oppervlakken zoals wanden en vloeren volledig vernieuwen zonder ze te hoeven verwijderen.
Ideaal voor de renovatie van uw woning.  Maar ook bij nieuwbouw kan u die warme, unieke én naadloze betonlook creëren zonder gebruik van beton.   
Daarnaast is microcement ook watervast waardoor het ook uiterst geschikt is voor toepassingen in de badkamer.
Een veelzijdige toepassing die steeds meer wint aan populariteit.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Microcement is een dunne, decoratieve betonpleister die een naadloze afwerking biedt voor vloeren, muren en andere oppervlakken zoals douches of zelfs buitentoepassingen.   
Naast de esthetische aantrekkingskracht en de flexibiliteit van het materiaal heeft microcement een revolutie teweeggebracht in moderne bouwtoepassingen & -afwerkingen.
Een van de grootste voordelen van microcement is de veelzijdigheid: je kan microcement toepassen (microtopping) op bijna elk oppervlak: beton, hout of zelfs keramische tegels. 
Dit maakt het een uitstekende keuze voor renovatieprojecten, omdat het de noodzaak van het verwijderen van bestaande materialen elimineert.   Oude vloeren en muren kunnen 
een geheel nieuwe uitstraling krijgen zonder veel sloop- en bouwwerkzaamheden.  Naast die veelzijdigheid is microcement ook een duurzame oplossing.  
Niet enkel is het bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken, microcement is ook duurzaam en ecologisch gezien de lokale productie en de recuperatie van bestaande materialen.
Al die kwaliteiten dankt microcement aan een unieke samenstelling van cement en polymeren die zorgen voor een extreem hoge hechtingskwaliteit op de meest diverse oppervlakken.
Het aanbrengen gebeurt in egale, dunne lagen boven elkaar aangebracht.  
Het resultaat is een strak maar toch warm uitzicht en een geheel met minder “tekening-gevoel” dan de meeste betonoppervlaktes.  
De dunne lagen zijn dan weer perfect wanneer je vloerverwarming gebruikt in de woning.

In deze tweede module Microcement - vloeren leert de cursist alles over het aanbrengen van microcement op vloeren (horizontale toepassingen).  

SYNTRAPXL organiseert nog 1 aanvullende modules waarvoor je apart dient in te schrijven:
Microcement - badkamer (waterdichte toepassingen)

Het is sterk aan te raden om eerst te starten met de verticale toepassingen (basisprincipes wanden), de horizontale toepassingen en pas dan de waterdichte toepassingen.

 

 

 

 

 

Docent Kurt Maessen is exclusief verdeler van MDP® microcement voor de professionele markt.   
Dankzij een unieke "ready mix" methode krijgt de verwerker/uitvoerder steeds hetzelfde, perfecte eindresultaat kant en klaar in de pot.  
Waar andere fabrikanten van microcement of betonstuc enkel poeders en kleurstof leveren, verlies je met MDP microcemtn geen tijd  met het afwegen en afmeten van water, 
kleurstof en poeder.  De kans op kleurverschillen (en kilo's overschotten) is daarmee van de baan.   
Naast de standaard kleuren zijn trouwens alle kleuren op maat te verkrijgen.
Kurt Maessen geeft vaker workshops aan professioneel cliënteel maar voor SYNTRAPXL komt hij graag de kunst en de voordelen van microcement demonstreren.

Professionele verbouwers - zelfbouwers
Schrijnwerkers
Plafonneerders/Pleisterwerkers/Schilders
Metselaars
Interieurinrichters - decorateurs
Iedereen die wilt (door)groeien in schilder- of interieurbranche

Workshop/praktijkopleiding "Microcement - vloeren" wordt georganiseerd op 2 avonden:
AVO 1
Workshop
Basisbeginselen van microcement aanbrengen bestaande tegelvloeren, chape of andere ondergronden. 
Voorbereiding : 80% van het werk (stuc primer & aqua fix worden op een bestaande tegelvloer en/of gipskarton wand aangebracht)
Speciale aandacht gaat het naar aanbrengen van een of meerdere basislagen op bestaande tegelvloeren met uitgesproken voegen zodat de voegen uit het zicht verdwijnen, of in combinatie met vloerverwarming.

AVO 2
De praktijk
In het BouwLab op T2 campus wordt een tegelvloer en een chape vloer ter beschikking gesteld van de cursisten.  
Samen met de docent heb je de stuc primer en de aqua fix reeds aangebracht.  Het aanbrengen van de finale microcement laag is nu aan de cursist om tot een goed einde te brengen!
Cursisten geven letterlijk hun eigen schwung en voltooien de workshop onder begeleiding van een ervaren docent.

Maximimum 10 deelnemers.  

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.