Voltijdse dagopleiding Schrijnwerker - meubelmaker

€ 2065.00 incl.
€ 1706.61 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Schrijnwerker - meubelmaker

Er zijn weinig (knelpunt)beroepen waarbij de voldoening groter is dan bij de aannemer binnenschrijnwerk en maatwerk meubelen. Een professionele activiteit met veel variatie: van planlezen, opmeten, materialenkeuze, het vervaardigen in eigen atelier tot het plaatsen bij de klant. Het realiseren van elk nieuw project geeft je een aangenaam gevoel van beroepsfierheid.

€ 2065.00 incl.
€ 1706.61 excl. BTW

In detail

Tijdens de opleiding leer je alles over de verschillende materialen. Je werkt met de verschillende houtbewerkingsmachines, gaat aan de slag met digitale tekeningen en maakt kennis met de productie van binnenschrijnwerk of meubelen op maat en uiteraard met de plaatsing van het binnenschrijnwerk. Ook de veiligheid van jezelf, de omgeving en het milieu komen aan bod.
Er is oog voor ieder detail, wij streven in de opleiding naar een totale tevredenheid van de klant.
Uiteraard is de opleiding praktijkgericht, maar we geven ook veel aandacht aan de kennis die nodig is voor een degelijke uitbating van een moderne binnenschrijnwerkerij.  Op het einde van de opleiding is een stage voorzien van 160 uur, zodat de opgedane kennis in de praktijk kan getoetst worden in een stagebedrijf.
In combinatie met de module business skills ben je na de opleiding in staat om je eigen bedrijf op te starten.  Maar ook aan het werk gaan als medewerker in een schrijnwerkerij behoort tot een van de uitstroommogelijkheden.

Bij de start van het cursusjaar krijg je een volledig overzicht van de lesmomenten.
Hou er echter rekening mee dat er door onvoorziene omstandigheden wijzigingen kunnen plaatsvinden in het lessenrooster.
Het is dan best mogelijk dat een inhaalles wordt gepland op een andere dag dan de gebruikelijke lesdagen.

Je voorziet zelf een pakket aan basismateriaal (hamer, schroevendraaiers, beitels, houtvijl, ...).  Tijdens de eerste les verschaft de docent hierover toelichting. Prijs voor dit pakket is ongeveer € 175 en is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de aangekochte materialen.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding heeft goedgekeurd, mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van de RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van de VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Ga dus eerst langs bij jouw VDAB trajectbegeleider of contacteer VDAB op het gratis nummer 0800/30 700 als je deze opleiding wil volgen.  Meer informatie en inschrijven via: Binnenschrijnwerker

 • Je gaat graag op een creatieve en professionele wijze met de grondstof hout aan de slag.

Beroepskennis:

 • Basis hout en schrijnwerk - 32u
 • Machinale houtbewerking - vervaardigen van een eenvoudig object - 32u
 • Machinale houtbewerking - vervaardigen van een constructieobject met een eenvoudige verbinding - 32u
 • Machinale houtbewerking - vervaardigen van een constructieobject met een complexe verbinding en freeswerk - 32u
 • Basis AutoCad - 2D - cluster hout - 32u
 • Basisbegrippen meubelmaker - 32u
 • Meubelmaker: constructie van een meubelobject (gelijmde corpus) - 52u
 • Meubelmaker: constructie van een demontabel meubelobject - 52u
 • Basisbegrippen schrijnwerk - 24u
 • Productie binnenschrijwerk - massieve binnendeur - 52u
 • Asbest eenvoudige handelingen - 8u
 • Werken op hoogte - gebruik van steigers - 4u
 • Plaatsing binnenschrijnwerk - binnendeuren - 40u
 • Plaatsing binnenschrijnwerk - wanden en plafonds - 32u
 • Basisveiligheid door aannemers - niveau 12 voor kleine werven - 16u
 • Toegepaste bedrijfsvoering cluster bouw - 36u

Stage: 160u

Ondernemerschap:

Tijdens de lessen ondernemerschap prikkelen en stimuleren we jouw ondernemingszin. Het opleidingspakket ondernemerschap bestaat uit o.a. personal branding, digital marketing, financiële inzichten, verkoop, opstartformaliteiten. Ontdek de ondernemer in jezelf en test je potentiële business idee meteen in de praktijk, begeleid door ervaren ondernemers.

 

Starten met Circulair Ondernemen in de Meubelsector 
Ontdek in deze module de volledige levenscyclus van producten, van grondstoffen tot einde leven. Leer met praktische inzichten en voorbeelden duurzame oplossingen te identificeren en te implementeren binnen jouw organisatie. Tegen het einde van deze module ben je klaar om concrete quick wins te formuleren voor jouw bedrijf.

Circulaire Ontwerpstrategieën in de Meubelsector 
"In deze module duiken we wat dieper in het ontwerpproces en hoe circulaire principes daarin geïntegreerd kunnen worden. Je leert niet alleen hoe je producten kunt (her)ontwerpen met het oog op hergebruik, reparatie en recycling, maar verkent ook andere strategieën. Door praktische toepassingen en case studies ontwikkel je de vaardigheden om circulaire ontwerpen te realiseren die de impact op het milieu minimaliseren en waarde behouden gedurende de hele levenscyclus."

Circulaire Businessmodellen en Storytelling voor Maakbedrijven
Nog een cruciaal aspect van circulair ondernemen zijn de circulaire businessmodellen. Verken diverse innovatieve benaderingen, zoals o.a. Product-as-a-Service (PaaS), en leer hoe je ze effectief in jouw organisatie kunt implementeren. Elke module vormt een essentieel onderdeel van de holistische benadering van circulair ondernemen.

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 1045.45 excl. BTW
€ 1265.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 661.16 excl. BTW
€ 800.00 incl.
Totaalprijs incl. kosten
€ 1706.61 excl. BTW
€ 2065.00 incl.
Andere kosten - optioneel
€ 245.00 incl.

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

 • ODB-nummer: ODB-Z00525 ODB-Z00096 ODB-Z00151
 • Officiële opleidingsnaam : Meubelmaker ODB-Z00525/Aannemer binnenschrijnwerk ODB-Z00151/Machinaal houtbewerker ODB-Z00096
 • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.