Logopedist wordt schilder

Ga naar alle opleidingen
Paul Hotterbeekx
Schilder

HAMONT-ACHEL - Een SyntraPXL-opleiding kan leiden tot een stevige
carrièreswitch. Na een loopbaan van bijna 30 jaren als logopedist schoolde Paul Hotterbeekx uit Hamont-Achel zich om tot schilder bij SyntraPXL. “Elke opdracht is een uitdaging om precies aan de wensen van de klant te beantwoorden”, zegt Paul.

Ga naar alle opleidingen

Na zijn opleiding logopedie vestigde Paul Hotterbeekx zich als zelfstandig logopedist, en werkte hij ook in het onderwijs. Toen ging hij radicaal op zoek naar een andere toekomst. “Schilderen had me altijd al aangetrokken. Vroeger spendeerde ik er al vele uren aan in mijn vrije tijd. Dat gegeven zorgde er voor dat ik  een opleiding schilderen bij SyntraPXL ben gaan volgen.”

Paul kon daarvoor in SyntraPXL Genk terecht. De opleiding duurde 9 maanden en bestond uit een combinatie van theorie en praktijk. “Via opdrachten van SyntraPXL, leerde ik veel van de praktijk, deed ik ervaring op en kon ik mijn techniek nog verbeteren. Nu werk ik als zelfstandig schilder. Potentiële klanten nemen met mij contact op. Ik ga ter plaatse een kijkje nemen, bespreek met hen de specifieke wensen en dan werk ik een offerte uit. Daarna is het aan de klant om de beslissing te nemen. Ik ben actief binnen een straal van 15 km rond mijn woonplaats in Hamont-Achel.”

Zelfstandig logopedist zijn en zelfstandige in schilderwerken, dat is een wereld van verschil. “Logopedie behoort tot de vrije beroepen. Dat betekende een vrij eenvoudige boekhouding zonder BTW-plicht. Voor een schildersbedrijf geldt het omgekeerde. Het zakelijke aspect van een bestaan als schilder is dus wel ingewikkelder dan als logopedist, maar de SyntraPXL-opleiding was ook op dat vlak heel nuttig. Een bedrijf starten is een grote uitdaging, maar dit beroep geeft me heel veel voldoening. Het is telkens genieten als een opdracht tot een goed einde is gebracht, precies volgens de wensen van de klant.”

Meer info