Voltijdse dagopleiding Decoratie en schilderwerken (Duaal)

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Decoratie en schilderwerken (Duaal)

Je wil als schilder aan de slag? Je wil zowel de binnenkant als de buitenkant van gebouwen aanpakken? Je wil een beroep met veel toekomst, waar je zowel als medewerker van een bedrijf of als zelfstandige in kunt werken? In dit duaal traject schilder/decorateur leer je in de praktijk de kneepjes van het schilderen, het plaatsen van behang en het leggen van soepele vloerbekleding. 

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

In detail

Starten als zelfstandig aannemer of medewerker van een schildersbedrijf: creativiteit ten top!  Binnen en buiten schilderen, decoratief schilderen, behangen, meubelafwerking, spuittechnieken, tapijt leggen, …

Nauw contact met klanten en collega’s, een gevarieerde binnen- en buitenwerkomgeving, technisch bezig zijn met je handen: allemaal attractieve argumenten om in dit praktische beroep van schilder te werken.
Uiteraard gaat er ook voldoende aandacht naar het theoretisch gedeelte: de verschillende soorten verf, werkmaterialen en non-paint, opmeten, kostprijs berekenen, offertes maken, milieu en veiligheid…

Tijdens deze duale opleiding word je praktijkgericht opgeleid tot Huisschilder. Je leert 4 dagen per week op de werkplek en leer 1 dag per week op de campus. Omdat dit een duaal leertraject is, verdien je vanaf je start al een inkomen.

Je bent jonger dan 24 jaar bij de start van deze opleiding.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding of heb je nog vragen? Bel dan naar 011 30 32 20 of stuur een mailtje naar leertijd@syntrapxl.be. 

Deze opleiding is voor jongeren uit de 3e graad van het secundair onderwijs. Voorkennis vereist na de inschrijfdeadline. 

Voor dit duaal traject is er een intake voorzien waarin we het lesprogramma met je overlopen en afspraken maken over de werkplek en de werkuren. 
Kort na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de intake.

Programma (op campus en op de werkplek):

- veilig en gezond werken
- plannen van schilderwerken, plaatsing van wandbekleding & soepele vloerbekleding
- werkplaats organiseren
- werken op hoogte
- voorbereiding oppervlaktes
- gebruiksklaar maken van afwerkingsproducten
- manueel schilderen binnen en buiten
- schilderen met verfpistool
- decoratieve schilderwerken uitvoeren
- ornamenten en sierlijsten aanbrengen
- wandbekleding plaatsen/aanbrengen
- raamdecoratie plaatsen
- soepele vloerbekleding plaatsen
- reinigen materiaal

Bij deze voltijdse dagopleiding is een intakegesprek voorzien. Tijdens dit intakegesprek overlopen we het lesprogramma en de afspraken & uren op de werkplek. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de intake.  

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.