Low-Code Developer
Low-Code Developer
Startdatum(s) Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?
In detail
Low-code is een software-ontwikkelingsbenadering die ontwikkelaars in staat stelt om applicaties te maken met minimaal handmatig programmeren. In tegenstelling tot een traditionele programmeeromgeving, waar ontwikkelaars handmatig regels code schrijven om software te produceren, gebruiken ontwikkelaars bij low-code een op model gebaseerde, visuele taal met een drag-and-drop grafische interface.
Dankzij de visuele ontwikkelmogelijkheden en automatisering maakt low-code het mogelijk om complete applicaties te creëren met moderne gebruikersinterfaces, integraties, data en logica veel sneller dan bij traditionele ontwikkeling. Ontwikkelingsteams staan onder grote druk om te reageren op toenemende klantverwachtingen en om digitale transformatie-inspanningen te versnellen. En de vraag om nieuwe zakelijke oplossingen te creëren, wordt naar verwachting niet snel minder.
Wat leer je als low-coder?
Programmeren is als een spreektaal gebruiken: normaal leer je woordenschat (in programmatie: de syntax), grammatica (zinsbouw) en verhaalstructuur (paragrafen, hoofdstukken, ... ). Bij low-code ga je vooral aan de slag met de (verhaal)structuur van je programmatie, en véél minder met de syntax of hoe je deze correct uittikt. Dat maakt dat als je de logica van programmeren leert, samen met de nodige achtergrondkennis van databanken en businessanalyse, je meteen aan de slag kan zonder een volledige taal te moeten leren. Het resultaat is nog steeds een volledig werkend programma, meteen toepasbaar.
OutSystems
Er zijn verschillende low-code platformen. Onder begeleiding van docent Owen Corstens ga je aan de slag met het #1 platform wereldwijd: OutSystems. Dit zeer krachtige platform heeft door haar populariteit ook al vaste grond in de Vlaamse IT-sector.
Leren denken en redeneren als een programmeur is een onmisbare skill in de toekomst van IT. Dankzij low-code kan je dat ontwikkelen zonder hopen code te moeten leren.
BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee: een standaard recent Windows (vs.10 of 11) toestel - géén Apple MAC. Minimum 8 GB RAM, maar 16 is aangeraden. Hoe meer RAM, hoe beter. Indien mogelijk, kies dan voor een minimum schermgrootte van 15". Dit is geen verplichting, maar het werkt comfortabeler dan een 13"-scherm. Een tweede, externe monitor thuis is ook geen overbodige luxe.
Je wil starten met programmeren, maar wil je niet binden aan een specifieke taal (C#, C++, Java, Python, ... ). Je wil snel resultaat behalen zonder de leerdruk van veel syntax. Een gezonde interesse in de informaticawereld en computertechniek helpt je snel op weg. Je spreekt een vlot mondje Engels, de vaktaal in de IT. Motivatie, inzet en bereidheid om na de lesuren thuis te werken en te leren zijn nodig om deze opleiding succesvol af te leggen.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?Nieuw in 2023!
Deze avondopleiding duurt 1 jaar, 2 avonden/week:
- Leren programmeren (11 sessies)
- Databanken (12 sessies)
- Business analyse methodology (10 sessies)
- Low-code: mobile app development (10 sessies)
- Low-code: bedrijfsproces automatisatie (10 sessies)
- Agile projectmanagement FLEX (6 sessies)
- Business skills (4 sessies)
- Eindproefbegeleiding : Low-code (3 sessies)
- Eindproef Low-code developer (1 sessie)
Slagen voor alle onderdelen van eenzelfde niveau is noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen gaan. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een getuigschrift Low-code Developer.
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEMDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
- MO* € 479.34
- KO** € 419.42
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.