Bartender-Mixologist

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Bartender-Mixologist

Als bartender kan je alcoholische en non-alcoholische dranken mixen, garneren en serveren volgens de regels van de kunst. Daarnaast beheers je gastvriendelijkheid, en leg je de nodige integriteit, ethiek en deontologie aan de dag. Als mixologist kan je originele cocktailrecepten, infusies en tincturen creëren en blijf je steeds op de hoogte van cocktailtrends en innovaties. Zo kan je een cocktail samenstellen volgens de wensen van de gast.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Je leert naast werkorganisatie en vakkennis dus ook de specifieke reglementering rond alcohol en hoe je gepast omgaat met gasten. Je leert de nodige etiquette, protocol, het verlenen van een WOW-service en omgaan met klachten en conflicten. 

In de module mixology krijg je een uitgebreide kennis mee van spirits en kom je alles te weten over samenstelling en balans in cocktails. Je gaat ook aan de slag in ons foodlab waar je leert werken met innovatieve apparaten en stelt zo signature-cocktails samen.

Beginners met interesse in het beroep bartender en professionele bartenders die zich verder willen bekwamen in het ontwikkelen van custom drinks.

Je hebt steeds les op maandagavond, maar gedurende 15 weken zal je zowel op maandagavond als op dinsdagavond les hebben.

  • Bar basics 32u
  • Drankenkennis 36u
  • Serviceverlening 20u
  • Bier leren proeven 24u
  • Wijn leren proeven 24u
  • Mixology 48u
  • Eindproef Bartender-Mixologist 4u

 

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - Knelpuntberoep

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.