Pensen en balkenbrij

€ 195.00 incl.
€ 161.16 excl. BTW

Pensen en balkenbrij

Pensen en balkenbrij zijn traditionele gerechten uit de Belgische en Nederlandse keuken. Zij worden vaak geassocieerd met de herfst- en wintermaanden. Tijdens deze korte opleiding ontrafel je alle geheimen van het maken van deze typische streekgerechten.

€ 195.00 incl.
€ 161.16 excl. BTW

In detail

Pensen - ook wel gekend als bloedworst - zijn worsten gemaakt van varkensbloed, spek, ui en kruiden. Zij worden meestal in plakjes geserveerd, gebakken of gekookt.

Balkenbrij wordt dan weer gemaakt van varkensvlees, boekweitmeel, kruiden en specerijen. Hij wordt meestal in plakjes gesneden en knapperig gebakken met een zachte kern.

Beide gerechten zijn van oudsher populair omdat ze heel voedzaam zijn en gemaakt worden van goedkope ingrediënten. Pensen en balkenbrij zijn een populaire keuze voor een stevige herfst- of wintermaaltijd en worden vaak geserveerd met aardappelen en appelmoes. Hoewel deze gerechten minder op de menukaart staan in de moderne tijd, worden ze nog altijd door veel fijnproevers gewaardeerd om hun rijke smaak en geschiedenis.

Iedere (toekomstige) voedingsprofessional die zelf pensen en/of balkenbrij wil maken.

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

Lesavond 1: Pensen

Lesavond 2: Balkenbrij

Lesavond 3: Er wordt klassikaal afgesproken wat er op les 3 bereid wordt

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 161.16 excl. BTW
€ 195.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 45.45 excl. BTW
€ 55.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 206.61 excl. BTW
€ 250.00 incl.

Theo
Doumen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.