Oud-modestudent Matteo La Rosa toont collectie op Paris Fashion Week

Ga naar alle opleidingen
Matteo La Rosa
Modeontwerper

Van SYNTRA’s modeateliers naar Paris Fashion Week: oud-modestudent Matteo La Rosa kan het nog steeds niet geloven. Volgende maand toont hij zijn collectie op hét prestigieuze mode-event van het jaar. “Uitgenodigd worden op Paris Fashion Week is een droom die uitkomt”, glimlacht Matteo.

Ga naar alle opleidingen

Volgende maand komen in Parijs weer heel wat grote namen uit de modewereld bij elkaar voor dé hoogmis van de internationale modesector: Paris Fashion Week. Wereldberoemde designers zoals Chanel, Saint Laurent en Alexander McQueen zullen hun laatste nieuwe creaties de catwalk op sturen, maar in de Salons Marceau zal een nieuw gezicht rondlopen: onze eigen Matteo La Rosa.

Uitgenodigd worden op Paris Fashion Week is een droom die uitkomt

SYNTRA’s jong talent Matteo wordt al een tijdje in het oog gehouden door de Belgische mode-industrie. Deze zomer kreeg La Rosa’s collectie al een plaats op de catwalks van Belgian Creator’s Day. Nu zijn Matteo’s designs ook opgevallen in Parijs en wandelen ze binnenkort over een exclusieve runway in de Salons Marceau , waar dit jaar nieuwe opkomende designers de kans krijgen om hun creaties op het meest prestigieuze mode-event van het jaar te tonen.

Matteo omschrijft zijn stijl als classic with a twist. Hij haalt zijn inspiratie uit de jaren ’80 en stopt deze iconische silhouetten in een nieuw modern jasje. “Wat mijn stijl en de collectie kenmerkt, is een edgy silhouet en een monotoon kleurenpalet”, voegt La Rosa toe.

Matteo La Rosa startte zijn modecarrière bij SYNTRA Limburg. Na zijn opleiding volgde Matteo nog verschillende stages bij designers.