Slager-spekslager
Slager-spekslager
In detail
Het doel van de opleiding slager-spekslager is gedegen en gemotiveerde slagers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de vleessector gesteld worden.
We werken met professionele vakspecialisten om je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van slager-spekslager te begeleiden.
Deze opleiding is opgesplitst in verschillende praktijkmodules die elkaar opvolgen, verder is er ook een theoretisch gedeelte om je het slagersbedrijf te leren runnen.
In deze avondcursus van 3 jaar vallen de lessen van het 1ste jaar altijd op maandag avond (of donderdagavond indien er een 2de groep wordt ingericht).
De lessen van het 2de jaar gaan steeds door op woensdagavond en de lessen van het 3de jaar gaan altijd door op dinsdagavond.
Jongeren of volwassenen met een passie voor het slagersvak. Werkzekerheid gegarandeerd.
Het modulair traject Slager-spekslager is een basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep.
Om tot de cursus te worden toegelaten moet de cursist lichamelijk geschikt zijn om het beroep uit te oefenen.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?Basis slager spekslager
- Inleiding
- Hygiëne en veiligheid
- Product- en grondstofkennis
Vers vlees
- Varkensvlees
- Runds-, kalfsvlees en schaap
- Gevogelte en konijn
Vleesbereidingen
- Gehakt
- Braadworst, Filet Americain
- Kalfsgehakt/worst, blinde vink, Crépinette
- Schnitzel, Gyros/pita
- Brochette, Cordon Bleu
- Fondue en gourmet, steengrillschotel, wok en barbecue
Toegepaste bedrijfsvoering
- Inleiding - strategie onderneming
- Algemeen bedrijfskostenplan - uurloonberekening
- Wetgeving en administratie
- Hygiëne- en allergenenbeleid
- Eindwerkbegeleiding
Vleesproducten
- Rauwe en gekookte zouterijproducten
- Kookworsten en vleesbroden
- Droge worsten
- Leverbereidingen
- Bloedbereidingen
- Geleibereidingen
Warme en koude verkoopsklare gerechten
- Koude sauzen
- Warme sauzen
- Soepen
- Dagschotels
- Koude schotels en eenvoudig koud buffet
- Pizza, lasagne, quiches
- Aardappelbereidingen
Fijne vleesproducten en verkoopklare gerechten
- Toegepaste bedrijfsvoering
- Verhitte vleesproducten, buiten de koeling bewaarbaar
- Frituurnacks
- Verfijnde gekookte en rauwe zouterijproducten
- Verfijnde kookworsten
- Charcuterie op basis van gevogelte
- Droge worsten en salamisoorten
- Verfijnde leverbereidingen
- Verfijnde bloedbereidingen
- Verfijnde verkoopsklare gerechten
Eindproef
Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen.
Dit pakket heeft een richtprijs van 265€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.
(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)
Besparingen
Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.
Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.
Digitale opleidingscheques
Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket
- ODB-nummer: ODB-Z00039
- Officiële opleidingsnaam : Slager-spekslager
- Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen
Kmo-portefeuille
Thema: Beroepsspecifieke competentie - KnelpuntberoepDe kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.
Lesmomenten
- Opleidingscheques
- Kmo-portefeuille