Polyvalent mecanicien - ondernemer autobedrijf

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Polyvalent mecanicien - ondernemer autobedrijf

De autosector blijft één van de belangrijkste sectoren in ons land.  De nieuwste generatie personenwagens zijn staaltjes van technisch en elektronisch vernuft.  Een degelijke kennis van autotechniek, elektronica en diagnose zijn onontbeerlijk om personenwagens te onderhouden en te herstellen.  Kennis van moderne autotechniek geeft gegarandeerd kans op een job in de garagesector.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Het programma van deze nieuwe herwerkte opleiding biedt de cursist een duidelijk overzicht op de meest moderne technieken die vandaag in de personenwagens worden gebruikt.  Tijdens de eerste twee jaren avondonderwijs wordt de nodige basiskennis opgebouwd die het mogelijk maakt om zich te bekwamen tot onderhoudsmecanicien.  Met deze vervolgopleiding kan men verkiezen om via twee extra opleidingsjaren door te groeien tot polyvalent mecanicien personenwagens. 

Bovenop deze getuigschriften, gekoppeld aan erkende certificaten, biedt SYNTRA ook nog de mogelijkheid om je finaal te bekwamen tot "technicus autodiagnose" en/of "ondernemer van een autobedrijf".  Of je kan kiezen voor de geheel nieuwe opleiding "technicus hybride en elektrische personenwagens".

De cursist voorziet zelf persoonlijke beschermingsmiddelen:  veiligheidsschoenen en veiligheidsbril

In samenwerking met Educam, de sectororganisatie binnen de garagewereld, organiseert SyntraPXL op het einde van ieder opleidingstraject een sectorale proef.  Als je hiervoor slaagt, ontvang je van Educam een attest als bewijs dat je voldoende kennis hebt verworven om als polyvalent mecanicien personenwagens in de garagesector aan de slag te gaan.  De kosten voor de sectorale proeven Educam polyvalent mecanicien (135€) is inbegrepen bij de inschrijvingsprijs van de opleiding.

Iedereen die geboeid en gepassioneerd is door autotechniek met een grondige basiskennis automechanica

Om te kunnen starten met de module polyvalent mecanicien personenwagens dient men te beschikken over een getuigschrift onderhoudsmecanicien personenwagens of een attest onderhoudsmecanicien uitgereikt door EDUCAM

Programma

Dit programma "Polyvalent mecanicien - ondernemer autobedrijf" is een vervolmaking volgend op het basisprogramma onderhoudsmecanicien personenwagens

Elektriciteit mobiliteit gevorderden  52u
Motormanagement benzine  52u
Motormanagement diesel  52u
Comfortsystemen  24u
Veiligheidssystemen  24u
Praktijklabo elektriciteit voor gevorderden  40u
Alternatieve aandrijving  24u
Veiligheid hybride en elektrische voertuigen - Educam  16u
Autowebtraining - Educam  16u
Sectorale proeven polyvalent mecanicien personenwagens  8u    (examengeld 135€ voor deze proef is bij de inschrijvingsprijs inbegrepen)

Als gevolg van de duurtijd van de verschillende modules dient de cursist te rekenen met 2 lestijden per week (voor een beperkt aantal weken).  Een uitgebreid lessenrooster wordt aan de cursisten bezorgd bij het begin van het opleidingsjaar.

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00568
  • Officiële opleidingsnaam : Ondernemer autobedrijf - polyvalent onderhoudsmecanicien
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.