Onderhoudsmecanicien personenwagens

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Onderhoudsmecanicien personenwagens

De autowereld is een boeiende wereld.  En als gevolg van de nieuwe industriële revolutie komt er ook een enorme verandering op gang in de gebruikte technieken bij personenwagens.  De kennis van deze technieken is noodzakelijk om de wagens van vandaag en morgen te kunnen onderhouden en te herstellen.  Deze opleiding loodst je via verschillende modules naar het erkend attest "onderhoudsmecanicien personenwagens".  

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De opleiding is modulair opgebouwd.  Als basis wordt de opleiding "onderhoudsmecanicien" aangeboden.  Als onderhoudsmecanicien ben je in staat om zelfstandig een klein onderhoud uit te voeren van een personenwagen en deze wagen te controleren ter voorbereiding van een technische keuring.

Na het volgen van deze opleiding is de volgende stap: "polyvalent mecanicien".  Vervolmaking leidt de cursist naar "ondernemer autobedrijf", "diagnosetechnicus personenwagens" of via de geheel nieuwe opleiding "technicus hybride en elektrische wagens"

Tijdens de eerste les zal de docent uitleg geven over gebruik van werkmateriaal en de aanschaf van een eigen werkkoffer.  De aankoop van een eigen werkkoffer is niet verplicht, maar wordt ten zeerste aanbevolen.  De indicatieve prijs voor zo een standaard basis werkkoffer is ongeveer 250€.  Je dient tevens zelf persoonlijke beschermingsmiddelen te voorzien: veiligheidsschoenen en veiligheidsbril.

In samenwerking met Educam, de sectororganisatie van de garagesector, organiseert SyntraPXL op het einde van ieder opleidingstraject een sectorale proef.  Als je hiervoor slaagt, ontvang je van Educam een attest als bewijs dat je voldoende kennis hebt verworven om als onderhoudsmecanicien personenwagens in de garagesector aan de slag te gaan.

iedereen die aan de slag wil als onderhoudsmecanicien in de autogaragesector

Programma 

Deel 1:

* basis mechanica mobiliteit   68u
* basis elektriciteit mobiliteit  60u
* basis onderhoudsmecanicien mobiliteit   40u
* veiligheid en milieu Educam  8u

Deel 2:
* Aandrijving  48u
* Rijdend gedeelte  52u
* Elektriciteit praktijk mobiliteit  60u
* Autowebtraining Educam  8u
* Educam sectorale proef onderhoudsmecanicien   4u  

Opgelet:  als gevolg van de duurtijd van de verschillende modules dien je in bepaalde periodes te rekenen met meer dan 1 lestijd per week (een extra avond of zaterdagvoormiddag).  Een uitgebreid lessenrooster kan je bij het begin van ieder opleidingsjaar raadplegen.

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00557
  • Officiële opleidingsnaam : Onderhoudsmecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.