Drone – meteorologie voor dronepiloten

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Drone – meteorologie voor dronepiloten

Sedert 31 december 2020 gelden in Europa nieuwe regels voor het gebruik van onbemande luchtvaartuigen, ook wel Unmanned Aircraft System (UAS) en in de volksmond drones genoemd. Deze regels gelden zowel voor de professionele gebruiker als voor de recreant. De nieuwe regeling bevat 3 categorieën van vluchtuitvoeringen op basis van het risiconiveau en de drone of UAS waarmee gevlogen wordt: Open, Specifiek en Gecertificeerd.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Als je voldoet aan alle regels die de wetgever oplegt, dan zijn er uiteindelijk ook nog de weersomstandigheden die gaan bepalen of je een vlucht kan uitvoeren met je drone of niet.  Maar, op welke wijze kan je de juiste omstandigheden inschatten.  Hoe kan je vermijden dat je tijdens je vlucht in woelig weer terecht komt?

Drone piloten, professioneel of als recreant

Programma

Ontdek het volledige programma in detail

Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?

De kennis opdoen om zelf het weer te voorspellen, dat zou toch erg handig zijn, toch?  Zet je eerste stappen in de meteorologie, leer hoe je satellietbeelden moet interpreteren en hoe je meer informatie uit weerkaarten kan halen.  Ontdek welke weersvoorspellingstechnieken er bestaan en hoe je ze kan toepassen.  En nog veel meer!

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.