Drone Pilot Specific

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Drone Pilot Specific

Wil jij drone piloot worden volgens de Europese dronewetgeving? Deze opleiding bereidt je grondig voor om Europees drone piloot te worden in de categorie SPECIFIC. In de SPECIFIC categorie mag je vluchten uitvoeren die een verhoogd risico inhouden. Gebruik je een drone voor professionele doeleinden, dan is deze opleiding zeker aanbevolen! Onze ervaren instructeurs leren je de praktische knepen van het drone vliegen.  SyntraPXL is aangewezen en erkende entiteit bij het Directoraat Generaal der Luchtvaart, hierdoor heb je 100% garantie dat je behaalde certificaat van drone piloot effectief zal erkend worden.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Van regelgeving en meteorologie over de technische aspecten van een drone (UAS) en drone vluchten tot het maken van je eigen risico analyse volgens de SORA methodologie … Tijdens deze opleiding maak je uitgebreid kennis met de verschillende drone gerelateerde aspecten van luchtvaart. 

Zijn luchtvaart en drones nieuw voor jou? Geen probleem. Onze instructeurs loodsen je deskundig doorheen dit boeiend traject zodat je optimaal voorbereid bent voor drone vluchten in de SPECIFIC categorie. 

Inbegrepen in de opleiding:
40u theorie incl. SORA
24u praktijk
Handboek & logboek
Fluo veiligheidshesje
Bewijs van deelname aan de opleiding

Theorie- en praktijkexamen niet inbegrepen.

 

De lessen theorie gaan door op campus T2 te Genk.  De praktijklessen worden georganiseerd op Droneport te Sint-Truiden.  SyntraPXL stelt drones ter beschikking waarmee de cursisten leren vliegen.

Iedereen die minstens 16 jaar is op de dag dat de opleiding start en die als drone piloot vluchten met een verhoogd risico in de SPECIFIC categorie wil uitvoeren.

16 jaar bij de start van de opleiding

Er wordt aanbevolen om vooraf de gratis opleiding Open A1-A3 te volgen.  Dit kan via de website van het DGLV (Directoraat Generaal voor de LuchtVaart)

Luchtvaartreglementering
Menselijke prestaties en beperkingen
Operationele procedures
Technische en operationele maatregelen ter beperking van risico’s in de lucht
Technologie van het UAS
Vliegprestaties van het UAS
Meteorologie
Technische en operationele maatregelen ter beperking van risico’s op de grond
Navigatie
Luchtvaartcommunicatie
SORA risico analyse

Locatie: 
Theorie: campus T2 te Genk - Praktijk: Droneport Sint-Truiden

Aantal uren:
Theorie: 40u
Praktijk: 24u

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld:
Opleiding 40u theorie & 24u praktijk, handboek, logboek, fluo veiligheidsvest

Deze opleiding is afgestemd op de nieuwe EU-regelgeving (1/1/2024) en biedt jou, na het behalen van je certificaat, de mogelijkheid om te vliegen volgens EU-STS-01.

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-1002527
  • Officiële opleidingsnaam : Drone Pilot Specific
  • Opleidingsverstrekker: SyntraPXL

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Moet ik eerst de Drone Pilot open categorie volgen alvorens ik de Specific kan volgen?
Om Specific te kunnen volgen heb je in principe geen vooropleiding nodig. Het volgen van A1-A3 Open categorie via DGLV is wel een aanrader om eerste te doen alvorens de Specific opleiding te volgen, maar dit is zeker geen verplichting.
Zijn er ook praktijklessen in deze opleiding?
Neen, deze opleiding is vooral een theoretische opleiding. De praktijklessen worden in overleg met de cursisten ingepland. Hier wordt er rekening gehouden met de weersomstandigheden. De praktijklessen gaan door op Droneport.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.