Veilig en vereenvoudigd: de overgang naar SSO bij SyntraPXL

5 months 3 weeks geleden

In een wereld waar digitaal leren de norm wordt, zijn we bij SyntraPXL trots op onze vooruitstrevende aanpak van online opleidingen. Met een aanbod dat varieert van hybride klaslokalen tot onze online academy, zijn we helemaal klaar voor de digitale revolutie. Echter, met grote digitale sprongen komen ook grote verantwoordelijkheden, vooral op het gebied van online veiligheid.

sso wijzigingen syntrapxl

Recente gebeurtenissen en de toenemende aandacht in de media voor digitale dreigingen zoals phishing, spyware, en andere vormen van internetfraude, hebben ons doen inzien dat het tijd is voor een upgrade. Onze missie? Een veiligere digitale omgeving voor iedereen die deel uitmaakt van de SyntraPXL-familie.

Waarom de switch naar SSO?

De beslissing om over te schakelen naar een Single Sign-On (SSO) platform komt niet uit de lucht vallen. Het is het resultaat van uitvoerige analyses en de vastberadenheid om de beste bescherming te bieden tegen cyberdreigingen. Met SSO kunnen onze cursisten en medewerkers inloggen op al onze platformen met slechts één set inloggegevens. Dit betekent minder wachtwoorden om te onthouden en een verlaagd risico op beveiligingslekken.

Een ander voordeel van SSO is de verbetering van de gebruikservaring. Het biedt een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools, wat essentieel is in een leeromgeving die steeds meer op technologie leunt. Bovendien stelt het ons in staat om de toegangscontrole en het beheer van gebruikersrechten efficiënter te organiseren.

Wat betekent dit voor onze huidige gebruikers?

Voor onze huidige cursisten en docenten betekent dit een kleine verandering met grote voordelen. We vragen in de komende weken iedereen om hun huidige wachtwoord opnieuw in te stellen onder de nieuwe, strengere voorwaarden van het SSO-platform. Dit is een eenmalige moeite die zorgt voor een veiligere en meer gestroomlijnde toegang tot al onze online platformen.

Daarnaast moedigen we iedereen aan om hun persoonlijke profielen bij te werken. Dit zorgt niet alleen voor de meest actuele informatie, maar verhoogt ook de kansen op een gepersonaliseerde en vlotte leerervaring.

Ben jij een bestaande gebruiker en heb je nog een oud wachtwoord? Dan kan je meteen jouw nieuw wachtwoord instellen. Ga daarvoor naar jouw profiel. 

Stel een nieuw wachtwoord in via "Wachtwoord vergeten" op jouw profiel 

(Ben je cursist/docent? Log dan altijd in met je SyntraID ( @cursist.syntrapxl.be / @docent.syntrapxl.be ) account)

 

Een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools voor al onze gebruikers

Tot slot

De overstap naar een SSO-platform is een spannende ontwikkeling voor SyntraPXL. Het benadrukt onze toewijding aan zowel innovatie in onderwijs als de veiligheid van onze digitale omgeving. We kijken uit naar de voordelen die deze verandering met zich mee zal brengen en bedanken iedereen voor hun medewerking en ondersteuning tijdens deze transitie.

Samen bouwen we aan een veiliger en toegankelijker leerplatform voor iedereen. Welkom bij de toekomst van leren bij SyntraPXL!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

tim babprasert
Artikel

“Ik zat twintig uur per week in de trein om de opleiding professioneel klusser te volgen”

Tim Babprasert bezit een straffe portie doorzettingsvermogen. Toen hij eenmaal wist dat hij professioneel klusser wilde worden, ging hij er honderd procent voor. Dat hij voor de opleiding dagelijks vanuit Gent naar de T2-campus in Genk moest treinen, maakte hem niks uit. Niet veel later ging hij zelfs nog een stap verder en verhuisde hij voor zijn job naar Limburg. 

Vic De Plecker
Artikel

"Onze paarden zijn letterlijk en figuurlijk goud waard"

De Belgische jumpingruiter Wilm Vermeir maakt dit jaar kans om naar de Olympische Spelen te gaan. Tot de selectie bekend is, houdt hij het hoofd koel en steekt hij al zijn tijd in trainen en wedstrijden rijden. Daarnaast begeleidt Wilm een aantal leerlingen uit de SyntraPXL duaalopleiding paardenhouder. Een van hen is Vic De Plecker, die zelf ook een beloftevolle ruiter is en bij Wilm helemaal tot bloei komt.

Arne Van Steenbergen en Koen Vanmechelen
Artikel

SyntraPXL-docent en -cursist Arne Van Steenbergen draagt steentje bij aan kunstwerk van Koen Vanmechelen op de biënnale in Venetië

Kunstenaar Koen Vanmechelen haalde de afgelopen maanden meermaals de kranten. Hij maakte een indrukwekkend kunstwerk voor ‘onze’ T2-campus én was een van de weinige Belgische kunstenaars die een bijdrage mocht leveren aan de Biënnale, het tweejaarlijkse internationale kunstevenement in Venetië. Voor dat laatste kreeg hij hulp van niemand minder dan SyntraPXL-docent Arne Van Steenbergen.