Veilig en vereenvoudigd: de overgang naar SSO bij SyntraPXL

3 weken 3 dagen geleden

In een wereld waar digitaal leren de norm wordt, zijn we bij SyntraPXL trots op onze vooruitstrevende aanpak van online opleidingen. Met een aanbod dat varieert van hybride klaslokalen tot onze online academy, zijn we helemaal klaar voor de digitale revolutie. Echter, met grote digitale sprongen komen ook grote verantwoordelijkheden, vooral op het gebied van online veiligheid.

sso wijzigingen syntrapxl

Recente gebeurtenissen en de toenemende aandacht in de media voor digitale dreigingen zoals phishing, spyware, en andere vormen van internetfraude, hebben ons doen inzien dat het tijd is voor een upgrade. Onze missie? Een veiligere digitale omgeving voor iedereen die deel uitmaakt van de SyntraPXL-familie.

Waarom de switch naar SSO?

De beslissing om over te schakelen naar een Single Sign-On (SSO) platform komt niet uit de lucht vallen. Het is het resultaat van uitvoerige analyses en de vastberadenheid om de beste bescherming te bieden tegen cyberdreigingen. Met SSO kunnen onze cursisten en medewerkers inloggen op al onze platformen met slechts één set inloggegevens. Dit betekent minder wachtwoorden om te onthouden en een verlaagd risico op beveiligingslekken.

Een ander voordeel van SSO is de verbetering van de gebruikservaring. Het biedt een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools, wat essentieel is in een leeromgeving die steeds meer op technologie leunt. Bovendien stelt het ons in staat om de toegangscontrole en het beheer van gebruikersrechten efficiënter te organiseren.

Wat betekent dit voor onze huidige gebruikers?

Voor onze huidige cursisten en docenten betekent dit een kleine verandering met grote voordelen. We vragen in de komende weken iedereen om hun huidige wachtwoord opnieuw in te stellen onder de nieuwe, strengere voorwaarden van het SSO-platform. Dit is een eenmalige moeite die zorgt voor een veiligere en meer gestroomlijnde toegang tot al onze online platformen.

Daarnaast moedigen we iedereen aan om hun persoonlijke profielen bij te werken. Dit zorgt niet alleen voor de meest actuele informatie, maar verhoogt ook de kansen op een gepersonaliseerde en vlotte leerervaring.

Ben jij een bestaande gebruiker en heb je nog een oud wachtwoord? Dan kan je meteen jouw nieuw wachtwoord instellen. Ga daarvoor naar jouw profiel. 

Stel een nieuw wachtwoord in via "Wachtwoord vergeten" op jouw profiel 

(Ben je cursist/docent? Log dan altijd in met je SyntraID ( @cursist.syntrapxl.be / @docent.syntrapxl.be ) account)

 

Een vloeiendere overgang tussen verschillende diensten en tools voor al onze gebruikers

Tot slot

De overstap naar een SSO-platform is een spannende ontwikkeling voor SyntraPXL. Het benadrukt onze toewijding aan zowel innovatie in onderwijs als de veiligheid van onze digitale omgeving. We kijken uit naar de voordelen die deze verandering met zich mee zal brengen en bedanken iedereen voor hun medewerking en ondersteuning tijdens deze transitie.

Samen bouwen we aan een veiliger en toegankelijker leerplatform voor iedereen. Welkom bij de toekomst van leren bij SyntraPXL!

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Eddy Debauve
Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Nieuws

SyntraPXL-docent Dirk Noben maakt 100% groene batterijeninstallatie op T2-campus in Genk

De innovatieve T2-campus in Genk is een pareltje rijker. Docent en technisch adviseur Dirk Noben bouwde er deze indrukwekkende batterijeninstallatie. De installatie is niet alleen leerrijk, maar ook 100% groen én circulair. De energie voor al deze batterijen komt immers uit de zonnepanelen op het dak van de T2-campus.

Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven

Toegegeven: de lente lijkt soms nog ver weg. Gelukkig zijn er naast een stralend zonnetje nog andere manieren om in de voorjaarsstemming te geraken. Je inschrijven voor een van deze tien opleidingen, bijvoorbeeld!

Artikel

De wondere wereld van Arduino

Arduino: het klinkt als een romantisch stadje in de Toscaanse heuvels. Toch is de enige link met Italië het feit dat dit mini-computertje daar is uitgevonden. Wikipedia omschrijft Arduino als een open source elektronisch platform waarmee je eenvoudig elektronica kan programmeren. Wij gaan in deze blogpost wat dieper op de mogelijkheden in. Van pure fun tot professioneel gebruik: dit kan je met een Arduino!

knelpuntberoepen
Artikel

10 opleidingen waarmee jij in 2024 zeker bent van een job