Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

1 year 8 months geleden
Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
duaal

Baba Yega, de mysterieuze dansgroep van Studio 100 won in 2016 de finale van ‘Belgium’s Got Talent’, waarna de dansers zich ook aan de Duitse en Britse versies van het programma waagden. Daar strandde de mysterieuze groep respectievelijk op de tweede plaats en in de halve finale. Sinds 2018 is de dansgroep ingelijfd bij Studio 100. Dat jaar namen ze deel aan ‘Holland’s Got Talent’. Opnieuw met succes, want de dansers wisten zich te plaatsen voor de finale. “Maar van Baba Yega alleen kan je niet leven”, zegt de Genkse Loris Riggio (20) die begin deze zomer zijn opleiding Administratie KMO bij SytraPXL achter de rug heeft. Mijn studiegenoten wisten niet dat ik een lid van Baba Yega was tot aan de ontmaskering eind oktober 2020. Dat was voor hen wel even schrikken. En vanaf toen bleef de vraag voor een optreden aanzwellen natuurlijk. Dus bij mijn afstuderen eind juni dacht ik ‘Waarom niet?’ en trakteerde mijn studiegenoten en docenten van SyntraPXL op een verassingsoptreden.”

Eigen bedrijf

“Vandaag werk ik als administratief bediende in het bedrijf van mijn vader, Riggio Cosmec een verdeler van exclusieve haarproducten voor kappers en particulieren”, gaat Loris verder. “En ondertussen heb ik ook samen met mijn zakenpartner Alessio Pavone mijn eigen bedrijf opgericht. A-one specialiseert zich in voedingssupplementen voor sporters. Uiteraard ga ik ook verder met Baba Yega. Wat de toekomst daar zal brengen, blijft zoals steeds wat mysterieus.”

Interesse in Duaal Leren?

Duaal leren en de leertijd zijn een prima alternatief voor wie graag leert in de praktijk. Je combineert 4 dagen werken op je werkplek met 1 dag les bij SyntraPXL. In vergelijking met het klassieke onderwijs zit je dus veel minder in de klas. Bovendien omvat de lesdag slechts 4u algemene vorming en 4u beroepsgerichte vorming, deze lessen zijn afgestemd op wat je leert op je werkplek.

Ontdek hier Duaal Leren

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotografie
Artikel

“Het is een grote troef om als journalist ook goede foto’s te kunnen maken”

Artikel

De 5 voordelen van een zomerse bijscholing

Zien juli en augustus er in jouw agenda nog relatief rustig uit? Dan is het hoog tijd om je in te schrijven voor een opleiding van onze summerschool. Je verbetert er niet alleen je expertise mee, het biedt ook nog vier andere voordelen.

Artikel

Van steunzolen maken tot HTML schrijven

Jill Wets werkte jarenlang in de orthopedie. Met plezier en toewijding maakte ze steunzolen en specialiseerde ze zich in rolstoelen, maar intussen bleef ook haar andere passie groeien: die voor de IT. Toen haar contract in de orthopedische sector afliep, besloot ze de sprong naar full stack developer te wagen, en dat bleek een goede keuze.

Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Tot twee jaar geleden had cursist Ivan Coemans geen idee dat hij zo goed kon fotograferen. Het was pas tijdens de opleiding fotografie van SyntraPXL dat dit verborgen talent van hem aan het licht kwam. En hoe!

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

hoeveel ga ik verdienen
Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?