Genkse Baba Yega studeert af en runt eigen bedrijf in voedingssupplementen

8 maanden 2 weken geleden
Genkenaar Loris Riggio (20) deed zijn studiegenoten van SyntraPXL vreemd opkijken toen hij hen bij zijn afstuderen op een gastoptreden van Baba Yega trakteerde.
duaal

Baba Yega, de mysterieuze dansgroep van Studio 100 won in 2016 de finale van ‘Belgium’s Got Talent’, waarna de dansers zich ook aan de Duitse en Britse versies van het programma waagden. Daar strandde de mysterieuze groep respectievelijk op de tweede plaats en in de halve finale. Sinds 2018 is de dansgroep ingelijfd bij Studio 100. Dat jaar namen ze deel aan ‘Holland’s Got Talent’. Opnieuw met succes, want de dansers wisten zich te plaatsen voor de finale. “Maar van Baba Yega alleen kan je niet leven”, zegt de Genkse Loris Riggio (20) die begin deze zomer zijn opleiding Administratie KMO bij SytraPXL achter de rug heeft. Mijn studiegenoten wisten niet dat ik een lid van Baba Yega was tot aan de ontmaskering eind oktober 2020. Dat was voor hen wel even schrikken. En vanaf toen bleef de vraag voor een optreden aanzwellen natuurlijk. Dus bij mijn afstuderen eind juni dacht ik ‘Waarom niet?’ en trakteerde mijn studiegenoten en docenten van SyntraPXL op een verassingsoptreden.”

Eigen bedrijf

“Vandaag werk ik als administratief bediende in het bedrijf van mijn vader, Riggio Cosmec een verdeler van exclusieve haarproducten voor kappers en particulieren”, gaat Loris verder. “En ondertussen heb ik ook samen met mijn zakenpartner Alessio Pavone mijn eigen bedrijf opgericht. A-one specialiseert zich in voedingssupplementen voor sporters. Uiteraard ga ik ook verder met Baba Yega. Wat de toekomst daar zal brengen, blijft zoals steeds wat mysterieus.”

Interesse in Duaal Leren?

Duaal leren en de leertijd zijn een prima alternatief voor wie graag leert in de praktijk. Je combineert 4 dagen werken op je werkplek met 1 dag les bij SyntraPXL. In vergelijking met het klassieke onderwijs zit je dus veel minder in de klas. Bovendien omvat de lesdag slechts 4u algemene vorming en 4u beroepsgerichte vorming, deze lessen zijn afgestemd op wat je leert op je werkplek.

Ontdek hier Duaal Leren

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
fotograaf
Artikel

Dé 10 opleidingen die jou in zomerstemming brengen

Artikel

10 opleidingen waarmee jij in 2023 zeker bent van een job

Elk jaar stelt de VDAB een lijst samen van zogenaamde knelpuntberoepen. Dat zijn beroepen waarvoor werkgevers maar moeilijk kandidaten vinden. Je denkt nu misschien dat het om fysiek zware jobs of jobs met veel overuren gaat, maar dat is zeker niet altijd het geval. Volg een van deze tien boeiende opleidingen en jij bent binnen no time aan de slag!

Artikel

Welkom bij B-Sportunity!

Elk jaar organiseren de cursisten van de opleiding sport- en eventmanager als eindproject een event: B-Sportunity. Met namen als Lawrence Visser en Carl Berteele was de talkshow ook dit jaar een groot succes!

Nieuws

Hogeschool PXL, SyntraPXL en PXL-NeXT lanceren samen het unieke #HRFactory concept

Ben jij geïnteresseerd in HR en op zoek naar manieren om je te specialiseren of je carrière te starten in dit vakgebied? Kijk dan eens naar #HRFactory!

Artikel

1400 nieuwe ondernemingen op 2 jaar dankzij Jumpstarters

Jumpstarters, het begeleidingstraject van Stebo en Syntra PXL voor kandidaat ondernemers, heeft 1.400 nieuwe ondernemers opgeleverd in twee jaar tijd. Dat werd woensdag 21 september bekendgemaakt tijdens de uitreiking van Jumpstarters Awards.

Artikel

Rechter Ellen hangt haar toga aan de haak voor een job als meubelstoffeerder