Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL

1 month 3 weeks geleden

Na achttien jaar als offsetdrukker vond Ben Moors dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij volgde de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL en werkt nu voltijds als 3D-tekenaar bij een orthopedisch bedrijf. Daarnaast engageert hij zich als zelfstandige om allerlei projecten te ontwerpen én 3D-printen. Van een succesvolle carrièreswitch gesproken!

Ben Moors

“Offset drukken is echt een ambacht. Toen ik achttien jaar geleden in die sector mijn carrière begon, lagen er voor mij veel interessante uitdagingen in. Ik kreeg het drukken steeds beter in de vingers en deed het met enorm veel plezier. Maar hoe langer ik het deed, hoe kleiner ook de uitdagingen werden. Tot ik op een punt kwam dat die uitdaging helemaal wegviel. Ik begon me te vervelen”, vertelt Ben.

Hij besloot de opleiding 3D print productdesigner bij SyntraPXL te gaan volgen. Drie jaar lang bezocht hij één avond per week de innovatieve T2-campus in Genk.

“Vanaf de allereerste les wist ik: deze kant wil ik uit. Ik heb dan ook elke opdracht heel serieus genomen en ben altijd een stapje verder gegaan. Docent Dries Vandecruys wist mij enorm te inspireren. Aan hem kon ik altijd extra info vragen. Hij vertelde me welke boeken ik het best kon lezen of welke podcasts interessant en bruikbaar waren. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn plan kon trekken met bepaalde tekenprogramma’s en inzicht kreeg in de productieprocessen, maar ik denk dat ik er pas echt ben geraakt door me ook buiten de opleiding voor dit nieuwe vak in te zetten – steeds met die carrièreswitch in het achterhoofd.”

“Vanaf de allereerste les 3D print productdesigner wist ik: deze kant wil ik uit.”

En die carrièreswitch kwam er, want één jaar na zijn opleiding kon Ben als 3D-tekenaar aan de slag in een orthopedisch bedrijf. Daar tekent hij nu steunzolen en supplementen voor orthopedische schoenen.

Ook in zijn vrije tijd is Ben met 3D-printen bezig. Zo ontwierp hij voor een designwedstrijd van een Scandinavisch label een paraplu-plantenbak, maakte hij op basis van een 3D-print een wallpiece voor kunstenaar Ben Peeters en printte hij in opdracht van kunstenaarscollectief Haute Cuisine miniatuurversies van sculpturen uit het Amsterdams lichtfestival.

Dat Ben intussen helemaal thuis is in de wereld van 3D-printen, bewijst ook zijn tijdelijke rol als docent bij SyntraPXL. Toen Dries Vandecruys vorig jaar op vaderschapsverlof ging, heeft Ben hem zes weken vervangen.

“Een hele eer en een fijne uitdaging”, vervolgt Ben. “Ik vond het superleuk om te doen. Dries is een heel intelligent persoon, dus ik had grote schoenen te vullen. Maar het was een geweldige ervaring! Dries en ik horen elkaar nog regelmatig en ik kan met mijn vragen of projecten steeds bij hem terecht. Ik kan echt stellen dat ik mede dankzij hem aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven ben kunnen beginnen.”

Bens 3D-projecten
ben moors sonde
Als eindwerk ontwierp Ben een oplossing voor de toevoer van sondevoeding bij mobiele kinderen. Zij dragen hun sondevoeding mee in een rugzakje, waarbij de toevoer vaak verstopt raakt.
ben moors ben peeters
De wallpiece op basis van een 3D-print voor kunstenaar Ben Peeters.
paraplu plantenbak ben moors
De paraplu-plantenbak die Ben ontwierp voor een designwedstrijd van een Scandinavisch label.
ben moors haute cuisine
In opdracht van kunstenaarscollectief Haute Cuisine 3D-printte Ben miniatuurversies van sculpturen uit het Amsterdams lichtfestival.

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Ivan Coemans
Artikel

“Fotograferen is durven dirigeren”

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

lente
Artikel

Dé 10 opleidingen die jou lentekriebels geven