Voltijdse dagopleiding Sanitair- en verwarmingsinstallaties (duaal)

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

Voltijdse dagopleiding Sanitair- en verwarmingsinstallaties (duaal)

Het is een koud kunstje om te zien waarom we deze opleiding warm aanbevelen: bijna gegarandeerd werk, een gevarieerd takenpakket dat voldoening en afwisselende sociale contacten biedt. Bovendien is dit echt een beroep met een toekomst. De strenge bouwvoorschriften op het vlak van energiezuinigheid maken van de klassieke cv-installateur een bekwame raadgever op het vlak van zuinige en ecologische verwarmingstypes.

€ 205.00 incl.
€ 169.42 excl. BTW

In detail

Als medewerker in de HVAC-sector bereken, monteer, bevestig en plaats je alle elementen van een centrale verwarmingsinstallatie. Hier leer je al deze werken uitvoeren volgens de laatste (veiligheids-)voorschriften. Daarnaast kan je natuurlijk ook - samen met collega's - volledige installaties plaatsen of oude installaties vervangen. Dit is een praktijkgerichte opleiding. Je leert alle technieken stap voor stap en vanuit praktijkvoorbeelden.

In deze duale opleiding leer je 4 dagen per week op de werkplek en 1 dag per week op de campus. Net omdat dit een duaal leertraject is, krijg je vanaf de start al een inkomen. Je docent en leertrajectbegeleider volgen je groei op de werkvloer op.


De opleiding 'Sanitair- en verwarmingsinstallaties' is voor leerlingen (15-24 jaar) van de 3de graad van het secundair onderwijs. De opleiding duurt 2 jaar. 

Je hebt minstens een getuigschrift van de 2de graad van het secundair onderwijs. 

We voorzien voor dit duaal traject een intake, waarin we het lesprogramma met je overlopen en afspraken maken over de werkplek en de werkuren. Na inschrijving krijg je hiervoor een uitnodiging.

- Tekenen, lezen en begrijpen van schema's
- Voorbereiden van installatiewerken
- Machines en gereedschappen leren gebruiken
- Elektrische aansluitingen uitvoeren
- Leidingen voor elektrische installaties, verwarmingsinstallaties en ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties aanleggen en herstellen
- Plaatsen en aansluiten van toestellen
- Werken op hoogte
- Veiligheids- en milieunormen hanteren
- Borgings-, verbindings-, montage- en demontagetechnieken
- Meet- en hersteltechnieken
- Installaties en sturingen elektriciteit
- Brandveilige, luchtdichte en thermische doorvoeren correct uitvoeren.

Voor deze opleiding is een intakegesprek voorzien. Tijdens dit intakegesprek overlopen we het lesprogramma en de afspraken & uren op de werkplek. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de intake.  

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: NVT
  • Officiële opleidingsnaam : NVT
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.